Με οδηγό τη ΔΕΗ, αλλά και την πλειονότητα των τίτλων του, το ελληνική χρηματιστήριο δείχνει να ξεπερνά την πρωινή αβεβαιότητα και να κινείται με μικρά αλλά ικανοποιητικά κέρδη, σε μια προσπάθεια να επιβεβαιώσει την ανακατάληψη των 870 μονάδων. Βέβαια, η μεταβλητότητα δεν λείπει ούτε σήμερα, καθώς και το διεθνές κλίμα είναι αρνητικό, εντούτοις οι επιλεκτικές κινήσεις μέχρι στιγμής είναι θετικές.

Ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 0,65% στις 876,76 μονάδες, έχοντας τη ΔΕΗ με σημαντικά κέρδη. Μια μετοχή που θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον τον μήνα που διανύουμε, καθώς η αύξηση κεφαλαίου θα βρεθεί αρκετές ημέρες στο επίκεντρο. Υπενθυμίζεται εδώ ότι η απόφαση για την ΑΜΚ προβλέπεται να εγκριθεί από την έκτακτη ΓΣ των μετόχων της εταιρείας στις 19 Οκτωβρίου. Μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η διαδικασία του book building ενώ θα ανακοινωθεί και η τιμολόγηση. Αρχές Νοεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών.

Στο μεταξύ, αυτό που αναμένεται σήμερα στην αγορά είναι το προσχέδιο του προϋπολογισμού, καθώς και οι προβλέψεις για την πορεία της οικονομίας, τόσο το 2021 όσο και το 2022. Σύμφωνα με το Δημοσιονομικό Συμβούλιο η εκτίμηση του προσχεδίου ότι ο ρυθμός μεταβολής του πραγματικού ΑΕΠ κατά το έτος 2021 θα διαμορφωθεί σε 6,1% αξιολογείται ως ρεαλιστική, μολονότι αποκλίνει σημαντικά από τις εκτιμήσεις των άλλων διεθνών οργανισμών. Παράλληλα, η πρόβλεψη για το 2022 διαμορφώνεται στο 4,5%, στόχος που κατά την έκθεση του Δημοσιονομικού Συμβουλίου, είναι επιτεύξιμος.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, η ΔΕΗ ξεχωρίζει με το +2,12% που καταγράφει, με τις ΕΛΧΑ, Σαράντη, Λάμδα, Τέρνα Ενεργειακή και Eurobank να ακολουθούν με άνοδο που ξεπερνά το 1%. Θετική είναι και η συμβολή των Βιοχάλκο, Εθνικής, Μυτιληναίου, Alpha Bank, ΟΤΕ, ΟΠΑ, Coca Cola και άλλων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές