Μοιρασμένα είναι τα πρόσημα αυτήν την ώρα στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο προσπαθεί μεν να μείνει σε θετικά εδάφη, αλλά οι πιέσεις σε αρκετούς τίτλους δεν επιτρέπουν να κατοχυρώσει ο γενικός δείκτης με αποφασιστικότητα τα επίπεδα των 870 μονάδων. Έτσι, ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,19% στις 872,75 μονάδες, με τον όγκο μάλιστα να μην ξεπερνά τα 7 εκατ. ευρώ.

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2022 επιβεβαίωσε τις πολύ καλές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, κάτι που και οι ξένοι αναλυτές επιβεβαιώνουν το τελευταίο διάστημα. Μάλιστα, η προοπτική να επιστρέψει η οικονομία στα προ κρίσης επίπεδα στο τέλος του επόμενου έτους, αποτελεί ένα ακόμη θετικό σενάριο, σε σχέση με αυτό που αναμενόταν πριν το καλοκαίρι.

Στη σκιά της διεθνούς αβεβαιότητας

Ωστόσο, ακόμη και σε αυτό το περιβάλλον, το ΧΑ δείχνει να μην μπορεί να αποδεσμευτεί από τη διεθνή αβεβαιότητα και επιφυλακτικότητα. Βέβαια, ο γενικός δείκτης κατάφερε να κρατήσει τον κινητό των 200 ημερών, ο οποίος δοκιμάστηκε δύο φορές μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα, αλλά θα πρέπει να διαπεράσει με αποφασιστικότητα τις 870 – 872 μονάδες αν θέλει να συνεχίσει την ανοδική του αντίδραση.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, τα άνω του 1% κέρδη σε Titan, Λάμδα και Τέρνα Ενεργειακή αντισταθμίζονται από τις άνω του 1% απώλειες σε Ελληνικά Πετρέλαια και Jumbo.

Το ισοζύγιο θετικών – αρνητικών τίτλων είναι 59-54 αποτυπώνοντας την επιλεκτικότητα των επενδυτών, με την Alpha Bank (-0,32%) και την Eurobank (+0,25%) να απορροφούν μεγαλύτερο μέρος των εντολών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών