Ανοδικές τάσεις καταγράφονται στις αποδόσεις των αμερικανικών ομόλογων στη πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας.

Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου, του τίτλου που αποτελεί δείκτη για την τάση της αγοράς, ενισχύθηκε με σχεδόν μια μονάδα βάσης και διαμορφώθηκε σε1,469% στις 03:45 ώρα ΕΤ. Η απόδοση του 30ετούς ομολόγου ανήλθε στο 2,046% – καθώς η απόδοση του ανέβηκε σχεδόν μια μονάδα βάσης-.

Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο , στο 1,56% την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές ανησυχούσαν για τις πληθωριστικές πιέσεις και και την αυστηρή νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει η FED.

Ο Τιμ Γκραφ, επικεφαλής της μακροοικονομικής στρατηγικής για τον EMEA στο SSGA, δήλωσε στο CNBC τη Δευτέρα ότι πιστεύει πώς ο υψηλός πληθωρισμός θα επιμείνει και το νέο έτος. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «αυτό που δεν έχουμε δει ακόμη είναι αύξηση μισθών για να διατηρηθεί πραγματικά ο πληθωρισμός. Τα μισθολογικά κέρδη βελτιώθηκαν, αλλά  στα βασικά επίπεδα πριν από την πανδημία».

Οι επενδυτές αναμένουν την έκθεση απασχόλησης της ADP τον Σεπτέμβριο την Τετάρτη και την έκθεση προσλήψεων εκτός του αγροτικού τομέα, που θα δημοσιευθεί την Παρασκευή. Οι οικονομολόγοι έχουν προβλέψει ότι δημιουργήθηκαν περίπου 475.000 θέσεις εργασίας  τον περασμένο μήνα. Υπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο προστέθηκαν μόνο 235.000 προσλήψεις , περίπου 500.000 λιγότερο από το αναμενόμενο.

Οι δημοπρασίες ομολόγων που θα διεξαχθούν τη Δευτέρα αφορούν τίτλους 13 εβδομάδων αξίας 42 δισ. δολαρίων και τίτλους 26 εβδομάδων αξίας 42 δισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές