Σε μηδενισμό των ρύπων άνθρακα μέχρι το 2050 δεσμεύτηκε η αμερικανική McDonald’s Corp., εξηγώντας πως αυτό θα αφορά από τον φωτισμό των περίπου 40.000 καταστημάτων της σε όλο τον κόσμο μέχρι το κρέας και τα μπέργκερ στο μενού της.

Η αλυσίδα ανακοίνωσε πως θα συνεργαστεί με την μη κερδοσκοπική Science Based Targets initiative (SBTi) προκειμένου να αναμορφώσει τους κλιματικούς της στόχους. Όμως, ουσιαστικά ο στόχος της είναι να μειώσει τις εκπομπές κατά το ένα τρίτο μέχρι το 2030 και να φτάσει σε πλήρη μηδενισμό μέχρι το 2050.

Υπολογίζεται πως τουλάχιστον 1.000 κορυφαίες εταιρείες έχουν ήδη προχωρήσει σε ανάλογες δεσμεύσεις, εν όψει της μεγάλης Συνόδου του ΟΗΕ για το Κλίμα, που θα ξεκινήσει στα τέλη Οκτωβρίου, στη Γλασκόβη. Θεωρείται, εξάλλου, εύλογο πως για να επιτευχθεί ο στόχος για τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη γύρω στον 1,5 βαθμό Κελσίου απαιτούνται πρωτοβουλίες για τη μείωση των ρύπων τόσο σε επίπεδο κυβερνήσεων όσο και επιχειρήσεων.

Η ίδια η McDonald’s αποτελεί ένας από τους μεγαλύτερους αγοραστές κρέατος και σύμφωνα με τις μετρήσεις περίπου το 80% των εκπομπών της προέρχεται από τη χρήση κρέατος, πουλερικών και γαλακτοκομικών. Για το λόγο αυτό θα συνεργαστεί με την SBTi για να προσπαθήσει να μειώσει και να αντισταθμίσει τους ρύπους με παρεμβάσεις στη γεωργία και στα δάση.

Θυμίζουμε πως σύμφωνα με διεθνείς επιστημονικές μελέτες η παραγωγή τροφίμων ζωϊκής προέλευσης ευθύνεται για το 60% του συνόλου των εκπομπών αερίων που ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green