Με ένα μίνι ράλι στην τελευταία ώρα της συνεδρίασης και με τη βοήθεια του ενεργειακού κλάδου, το ελληνικό χρηματιστήριο αναρριχήθηκε στα επίπεδα των 880 μονάδων, ακολουθώντας το θετικό κλίμα των διεθνών αγορών.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 882,10 μονάδες, με κέρδη 1,17%, με τον τζίρο να φτάνει στα 43,2 εκατ. ευρώ.

Το ΧΑ δείχνει να καταφέρνει να ξεπερνά το σκόπελο του αρνητικού διεθνούς κλίματος, ωστόσο οι πιθανότητες μιας αντίδρασης και πάλι προς τη ζώνη των 900 μονάδων δεν συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες στην παρούσα, σύμφωνα με τους περισσότερους αναλυτές.

Το θετικό σενάριο για τον Γενικό Δείκτη θα ήταν η επαναφορά προς τις 940 μονάδων, ωστόσο, καθώς άλλη μία σημαντική αύξηση κεφαλαίου δρομολογείται και δεδομένου και του διεθνούς κλίματος, δεν αποκλείεται μια περαιτέρω διολίσθηση μέχρι την περιοχή των 830 μονάδων.

Και το μεγάλο ερώτημα είναι εάν θα επικρατήσει με θετική ή με αρνητική κίνηση. Για το πρώτο σενάριο οι προϋποθέσεις μια ισχυρής οικονομίας μπορεί να λειτουργήσουν υποστηρικτικά, όμως το αρνητικό διεθνές κλίμα δεν αποκλείεται να γύρει τις πιθανότητες στο δεύτερο σενάριο.

Αυτό που έχει επίσης ενδιαφέρον επίσης στο ΧΑ με το κλίμα στις διεθνείς αγορές, είναι ότι σε αντίθεση με τις τεχνολογικές πιέσεις που δέχονται οι μεγάλοι παγκόσμιοι δείκτες, το ελληνικό χρηματιστήριο βρήκε σήμερα στηρίξεις από τον κλάδο της ενέργειας.

Ελληνικά Πετρέλαια και Motor Oil έδωσαν σημαντικές στηρίξεις με κέρδη μάλιστα που έφτασαν το 4,29% και 3,53% αντίστοιχα, ενώ μεγάλη ήταν και η συμβολή των ΑΔΜΗΕ και Μυτιληναίο. Μόνο ο ΟΤΕ με το -1,13% δεν συμμετείχε στο… πράσινο της αγοράς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες