Τα επίπεδα των 50.000 δολαρίων, έστω και με μικρό περιθώριο, ανακαταλαμβάνει σήμερα το bitcoin, σχεδόν ένα μήνα μετά την απώλειά αυτών, στις 7 Σεπτεμβρίου 2021. Το άλμα αυτό έρχεται να συμπληρώσει τα κέρδη άνω του 11% που κατέγραψε τις προηγούμενες ημέρες το κυριότερο ψηφιακό νόμισμα και μάλιστα σε μια περίοδο που οι mainstream αγορές βρίσκονται σε μεγάλη αναταραχή.

Αυτό που επισημαίνεται, πάντως, από τους αναλυτές του χώρου είναι πως δεδομένου ότι τα κρυπτονομίσματα αποτιμώνται κυρίως σε δολάρια, η άνοδος του αμερικανικού νομίσματος έχει βοηθήσει αρκετούς διεθνείς επενδυτές να το συνυπολογίσουν στις επιλογές τους. Η προοπτική άλλωστε και της σταδιακής σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve ενισχύει αυτό το σενάριο, με τις εισροές στην αγορά κρυπτονομισμάτων να είναι θετικές για έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, ο Vasja Zupan, πρόεδρος της Matrix Exchange, δήλωσε στην Cointelegraph ότι η αδυναμία και η υποτίμηση του δολαρίου λόγω του αυξανόμενου πληθωρισμού θα συνεχίσουν να κάνουν τους επενδυτές να διαθέτουν τα πλεονάζοντα μετρητά τους στις αγορές κρυπτογράφησης.

«Το Bitcoin προσφέρει μια ολοκληρωμένη αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού και, ως εκ τούτου, ο επίμονα υψηλότερος πληθωρισμός στις ΗΠΑ μπορεί να το ωθήσει μόνο προς τα πάνω.  Ως εκ τούτου, μακροπρόθεσμα, η αξία του δολαρίου θα συνεχίσει να είναι μικρότερη από το Bitcoin» αναφέρει ο Vasja Zupan.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Kρυπτονομίσματα