Η Target, ο αμερικανικός λιανεμπορικός κολοσσός δήλωσε την Τρίτη ότι θα πληρώσει 2 δολάρια την ώρα περισσότερο στους υπαλλήλους που θα έχουν βάρδια τις ημέρες αιχμής της περιόδου των εορτών.

Η πρόσθετη αμοιβή θα πάει στους υπαλλήλους καταστημάτων και στους υπαλλήλους του κέντρου εξυπηρέτησης που εργάζονται τα Σάββατα και τις Κυριακές από τις 20 Νοεμβρίου έως τις 19 Δεκεμβρίου, την παραμονή των Χριστουγέννων ή την επομένη των Χριστουγέννων.

Ο ελάχιστος μισθός της εταιρείας είναι 15 δολ. την ώρα.

Ωστόσο, ενόψει της αυξημένης ζήτησης για τη περίοδο των Χριστουγέννων, αλλά και της έλλειψης προσωπικού η Target δίνει ένα επιπλέον κίνητρο ώστε να διατηρήσει τους εργαζόμενους και να προσελκύσει επιπλέον εργατικό δυναμικό. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στο λιανικό εμπόριο, είναι ότι σε έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία συμβούλων Korn Ferry, διεπιστώθη ότι από τους 176 αμερικανούς λιανοπωλητές τον Σεπτέμβριο μόνο το 2% απάντησε ότι δεν είχε θέμα στο να βρει προσωπικό.

Εν μέσω αυτού, η Target ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι θα μειώσει τις εποχικές προσλήψεις και θα δώσει περισσότερες ώρες στους περίπου 300.000 υπαλλήλους του καταστήματος.

Δημιούργησε επίσης μια εφαρμογή που επιτρέπει στους εργαζόμενους να επιλέξουν μια επιπλέον βάρδια όποτε το επιθυμούν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή