Στην αύξηση του ωρομισθίου κατά μέσο όρο στα 18 δολάρια προχώρησε από σήμερα ο τεχνολογικός κολοσσός της Amazon, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, προκειμένου να προσελκύσει νέο προσωπικό σε ένα διάστημα σημαντικών κενών στις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ. Μάλιστα, ανακοίνωσε παράλληλα πως σκοπεύει να προσλάβει άλλους 125.000 υπαλλήλους για τις αποθήκες και τις μεταφορές.

Θυμίζουμε πως ήδη από το 2018, η Amazon ήταν από τους πρώτους μεγάλους αμερικανικούς ομίλους που προχώρησε σε αύξηση του ωρομισθίου πάνω από το ομοσπονδιακό όριο του κατώτατου μισθού, στα 15 δολάρια, ενώ τον περασμένο Μάιο είχε υποστηρίξει πως οι αυξήσεις στο πλαίσιο της επέκτασης της εταιρείας μετά την πανδημία θα φτάσουν, κατά μέσο, στα 17 δολάρια την ώρα. Όμως, τελικά κινήθηκε ακόμη πιο ψηλά, καθώς στο λιανεμπόριο η κάλυψη των θέσεων εργασίας κυρίως με ωρομίσθιο έχει αποδειχτεί μεγάλη πρόκληση, με αποτέλεσμα οι εταιρείες να χρειάζεται να προσφέρουν καλύτερα κίνητρα για να διασφαλίσουν νέο προσωπικό.

Μάλιστα, για τον ίδιο λόγο σε συγκεκριμένες περιοχές –που δεν έχουν σε πρώτη φάση διευκρινιστεί- οι αυξήσεις θα είναι ακόμη μεγαλύτερες, έως τα 22,50 δολάρια την ώρα, ενώ η διοίκηση δεσμεύτηκε σε στοχευμένα μπόνους προς τους υπαλλήλους της τάξεως των 3.000 δολαρίων.

Παράλληλα προχωρά και το πρόγραμμα προσλήψεων, με σκοπό τη στελέχωση άλλων 100 κέντρων logistics που χρειάζεται να λειτουργήσει η εταιρεία, πέραν των 250 καινούργιων που άνοιξαν νωρίτερα φέτος, κυρίως για την εξυπηρέτηση της υπηρεσίας αυθημερόν παράδοσης των Prime loyalty club μελών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Meta: Γιατί μπλόκαρε την ενημέρωση στον Καναδά
Διεθνή |

Πώς το μπλοκάρισμα ελλοχεύει κινδύνους για την ενημέρωση - Τι έγινε στον Καναδά

Το μπλοκάρισμα των συνδέσμων ειδήσεων έχει οδηγήσει σε βαθιές και ανησυχητικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο οι Καναδοί χρήστες του Facebook ασχολούνται με πληροφορίες σχετικά με την πολιτική - και όχι μόνο...