ΕΚΤ – Μειώνονται τα «κόκκινα» δάνεια στην ευρωζώνη

Ο δείκτης των μη εξυπηρετούμενων δανείων στις τράπεζες που έχει η ΕΚΤ υπό την εποπτεία της μειώθηκε περαιτέρω στο 2,32% από 2,54% το προηγούμενο τρίμηνο

ΕΚΤ – Μειώνονται τα «κόκκινα» δάνεια στην ευρωζώνη

Επιπλέον απομείωση σημείωσαν τα «κόκκινα» δάνεια στις τράπεζες της ευρωζώνης κατά το 2ο τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ειδικότερα, ο δείκτης των μη εξυπηρετούμενων δανείων στις τράπεζες που έχει η ΕΚΤ υπό την εποπτεία της μειώθηκε περαιτέρω στο 2,32% από 2,54% το προηγούμενο τρίμηνο, με τον όγκο των μη εξυπηρετούμενων δανείων να υποχωρεί στα 422 δισ. ευρώ από 455 δισ. ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο.

Παράλληλα, ο κοινός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας Tier 1 ενισχύθηκε περαιτέρω στο 15,60% στο β’ τρίμηνο του 2021 από 15,49% το προηγούμενο τρίμηνο, όπως ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα.

Ο συνολικός δείκτης δανείων προς καταθέσεις υποχώρησε περαιτέρω στο 104,74% το β’ τρίμηνο του 2021 από 106,07% το προηγούμενο τρίμηνο, παρά την αύξηση των δανείων για δεύτερο διαδοχικό τρίμηνο προς τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.

Περισσότερα από Τράπεζες

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο