Για τρία με τέσσερα χρόνια βλέπουν τη διάρκεια της ενεργειακής κρίσης κορυφαίοι παράγοντες της εγχώριας βαριάς βιομηχανίας.

Αυτό σημείωσε μέτοχος εξωστρεφούς ομίλου με πλειάδα εταιριών στο χώρο των μετάλλων και των καλωδίων κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με δημοσιογράφους. Ο ίδιος βιομήχανος στο πλαίσιο εκδήλωσης υποστήριξε ότι «η εποχή των υψηλών τιμών θα τελειώσει όταν αναπτυχθούν στην Ε.Ε. και τη χώρα μας πιο δυναμικά οι ΑΠΕ μαζί με συστήματα αποθήκευσης ενέργειας».

Τα ελάχιστα ενεργοβόρα εργοστάσια που έχουν απομείνει στην Ελλάδα είναι εντόνως εξωστρεφή με το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής τους να φεύγει για τις ξένες αγορές. «Ένα από τα πάγια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε», συνέχισε ο ίδιος βιομήχανος, «είναι το αυξημένο ενεργειακό κόστος σε σχέση με ανταγωνιστές μας. Πληρώνουμε 30% ακριβότερη ενέργεια». Κατά τον μεγαλομέτοχο του ομίλου που συνεχίζει τη δραστηριότητα στη χώρα μας με σημαντικές επενδύσεις, «όσο η ενεργειακή κρίση πλήττει όλη την Ε.Ε. τότε εμείς δεν θα διαπιστώσουμε στη χώρα μας περαιτέρω επιδείνωση του κόστους. Δηλαδή να μεγαλώνει η ψαλίδα. Αν όμως περιοριστεί η έκταση της στην Ελλάδα τότε τα εργοστάσια μας θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα».

Οι επιχειρηματίες αντίστοιχου μεγέθους προτρέπουν την πολιτεία να υλοποιήσει βιομηχανική πολιτική αλλά και να επιτραπεί η υπαγωγή των επενδυτικών σχεδίων τους στον αναπτυξιακό νόμο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News