Διπλασιασμό των ετήσιων εσόδων της στα 280 δισ. δολάρια μέχρι τα τέλη της δεκαετίας σχεδιάζει η General Motors, ποντάροντας στην ενίσχυση της ζήτησης για ηλεκτρικά οχήματα αλλά και την επέκταση των δραστηριοτήτων της και σε άλλους κλάδους.

Τα έσοδα της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας ανήλθαν πέρυσι στα 122,5 δισ. δολάρια, καταγράφοντας πτώση κατά 10,8% σε σχέση με τα επίπεδα του 2019, λόγω της πανδημίας, της διακοπής των μετακινήσεων και της λειτουργίας των εργοστασίων. Το δε, λειτουργικό της περιθώριο είχε διαμορφωθεί στο 7,9%. Γενικά, ωστόσο, τα τελευταία χρόνια τα έσοδα της κυμαίνονταν γύρω στα 140 δισ. δολάρια και με τα επίπεδα αυτά διαμορφώθηκαν οι νέοι στόχοι.

Η εταιρεία πρόκειται να αναπτύξει το πλάνο της για την επίτευξη των στόχων αυτών, στο πλαίσιο διήμερης συνάντησης με μετόχους, στην οποία θα προσπαθήσει να τους πείσει –όπως σχολίασαν αναλυτές- πως θα πρέπει να αξιολογούν την GM περισσότερο ως τεχνολογική start-up, ανάλογη της Tesla, παρά το γεγονός ότι η τελευταία κοστολογείται στα 750 δισ. δολάρια σε σχέση με τα 79 δισ. της GM.

Σύμφωνα με την CEO, Μέρι Μπάρα, η εταιρεία ποντάρει πολλά στην ηλεκτροκίνηση, αλλά και σε νέες δραστηριότητες στον τεχνολογικό τομέα, που θα προσφέρουν επίσης περιθώρια κερδοφορίας και ανάπτυξης πέρα από τον παραδοσιακό κλάδο των οχημάτων.

Ειδικά στο μέτωπο της ηλεκτροκίνησης η GM επιβεβαίωσε το πλάνο της για την κάθετη ενίσχυση της παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων κατά τουλάχιστον 50% στα εργοστάσια της σε Βόρειο Αμερική και Κίνα. Αυτή τη στιγμή μόνο δύο από τα εργοστάσια της GM στη Βόρειο Αμερική μπορούν να παράγουν ηλεκτρικά οχήματα, όμως μέσα στην επόμενη διετία, ήτοι μέχρι το 2023, θα τροποποιηθούν κατάλληλα τουλάχιστον τρεις ακόμη μονάδες.

Για το σκοπό αυτό η αυτοκινητοβιομηχανία έχει ανακοινώσει πως σκοπεύει να επενδύσει τουλάχιστον 35 δισ. δολάρια για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης, αλλά και των οχημάτων αυτόνομης κίνησης, μέχρι το 2025.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον
Green |

Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον

Γνωρίζουμε πώς να αναπτύξουμε γρήγορα ΑΠΕ και ευέλικτη χωρητικότητα, πώς να επεκτείνουμε και να εκσυγχρονίσουμε τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και πώς να ανταποκριθούμε στη ζήτηση των πελατών για προσιτές τιμές, είπε ο κ. Στάσσης