Κοντά στο υψηλό των 14 μηνών έναντι του ευρώ διατηρήθηκε το δολάριο την Πέμπτη, καθώς η άνοδος στις τιμές της ενέργειας αυξάνει τις πιθανότητες για ξεκινήσει νωρίτερα η FED τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της.

Το αμερικανικό νόμισμα διαμορφώθηκε ελαφρώς χαμηλότερο στα 1,1563 ανά ευρώ  μετά την ενίσχυση στα 1,1529 που είχε καταγράψει  την Τετάρτη για πρώτη φορά από τον Ιούλιο του περασμένου έτους.

Ο δείκτης δολαρίου, ο οποίος μετρά την αξία του  έναντι ενός καλαθιού έξι άλλων σημαντικών νομισμάτων, άλλαξε ελάχιστα στις 94,118 μετά από άνοδο σχεδόν 0,5% τις δύο τελευταίες συνεδριάσεις. 

Το γιεν, που λειτουργεί ως ασφαλές καταφύγιο, βρέθηκε ελαφρώς υψηλότερο στα 111,33 ανά δολάριο, αγγίζοντας τη μέση τιμή των τελευταίων 10 ημερών. 

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι τιμές του αργού πετρελαίου εκτοξεύτηκαν στο υψηλότερο επίπεδο των εφτά χρόνων και στη συνέχεια άρχισαν να υποχωρούν, ενώ το φυσικό αέριο σημείωσε ρεκόρ ανόδου στην Ευρώπη και οι τιμές του άνθρακα βρέθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών.

Υπενθυμίζεται ότι η  Federal Reserve, η οποία μέχρι τώρα υιοθετούσε την άποψη ότι οι πληθωριστικές πιέσεις θα αποδειχθούν παροδικές, έχει ανακοινώσει ότι είναι πιθανό να αρχίσει να μειώνει τις μηνιαίες αγορές ομολόγων της τον Νοέμβριο, πριν συνεχίσει τις αυξήσεις επιτοκίων, οι οποίες θα μπορούσαν να έρθουν ήδη από το επόμενο έτος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές