Ελαφρώς ανοδικά κινήθηκαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων την Πέμπτη, με το επιτόκιο του δεκαετούς ομόλογου να παραμένει πάνω από το 1,5% στη δευτερογενή αγορά, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τα επιδόματα ανεργίας.

Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου, που αποτελεί και δείκτη της τάσης στην αγορά των ομολογιακών τίτλων, ανήλθε κατά μία μονάδα βάσης και διαμορφώθηκε σε 1,538% στις 08:45 ώερα ΕΤ, ενώ η απόδοση του 30ετούς ενισχύθηκε κατά 2 μονάδες βάσης στο 2,098% .

Την τελευταία εβδομάδα υποχώρησε σημαντικά ο συνολικός αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για νέο επίδομα ανεργίας, καθώς συνεχίστηκε η ακύρωση των έκτακτων ομοσπονδιακών επιδομάτων που δρομολογήθηκαν για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των αιτήσεων υποχώρησε στις 326.0000, ήτοι χαμηλότερα από τις 345.000 που ανέμεναν οι αναλυτές. Πρόκειται για σημαντική πτώση από τις 364.000 της περασμένης εβδομάδας.

Η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στα στοιχεία που θα δημοσιευτούν για τα payrolls στην αγορά εργασίας την Παρασκευή. Τα δεδομένα παρακολουθούνται από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και θα συνυπολογιστούν στον σχεδιασμό της για τη χρονική περίοδο που θα αρχίσει το tapering.

Tην Πέμπτη έχουν προγραμματιστεί δημοπρασίες για ομόλογα τεσσάρων εβδομάδων αξίας 10 δισ. δολαρίων και ομόλογα οκτώ εβδομάδων αξίας 25 δισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές