Ο ποδοσφαιρικός σύλλογος της Αγγλικής Πρέμιερ Λιγκ, Νιούκαστλ, πουλήθηκε σε fund της Σαουδικής Αραβίας την Πέμπτη μετά από παρατεταμένες διαβουλεύσεις και νομικό αγώνα που αφορούσε ανησυχίες για «πειρατεία» και παραβιάσεις δικαιωμάτων στο μεγάλο βασίλειο της αραβικής χερσονήσου.

Η εξαγορά από το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων (PIF) της Σαουδικής Αραβίας κατέρρευσε αρχικά πέρυσι λόγω των ανησυχιών σχετικά με τον έλεγχο της ηγεσίας της χώρας στη λειτουργία της Νιούκαστλ εν μέσω ανησυχιών για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Σαουδική Αραβία και πειρατεία αθλητικών δικαιωμάτων.

Το σαουδαραβικό fund έπρεπε να προσφέρει διαβεβαιώσεις στην Premier League ότι ο πρόεδρός του και διάδοχος του θρόνου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, και συνακόλουθα το κράτος της Σαουδικής Αραβίας, δεν θα έχει κανέναν έλεγχο στη λειτουργία της Νιούκαστλ.

«Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι που γίναμε οι νέοι ιδιοκτήτες της Νιούκαστλ Γιουνάιτεντ, ενός από τους πιο διάσημους συλλόγους στο αγγλικό ποδόσφαιρο», δήλωσε ο διοικητής του PIF, Γιασίρ Αλ-Ρουμαγιάν. «Ευχαριστούμε τους οπαδούς της Νιούκαστλ για την εξαιρετική υποστήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε μαζί τους».

Το PIF θα είναι ο πλειοψηφικός εταίρος μαζί με τους μεγιστάνες Βρετανούς αδελφούς Ρούμπεν και την επενδύτρια, Αμάντα Στέιβλεϊ.

Η Αμάντα Στέιλεϊ

Ένας εκ των αδελφών Ρούμπεν και ο σύζυγος της Αμάντα Στέιβλεϊ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι