Ελαφρώς διορθωτικές κινήσεις, αλλά και μικρές στηρίξεις από συγκεκριμένους κλάδους είναι η εικόνα που εμφανίζει σήμερα η Wall Street, η οποία προσπαθεί να διαγνώσει την επίδραση που θα έχουν τα στοιχεία για την απασχόληση στην πολιτική της Federal Reserve.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει κέρδη 0,03% στις 34.766 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,20% στις 4.408 μονάδες και ο Nasdaq Composite ενισχύεται κατά 0,16% στις 14.678 μονάδες.

Αυτό που προσπαθεί να απαντήσει σήμερα η Wall Street είναι εάν ο αριθμός των νέων θέσεων εργασίας θα μπορούσε να θέσει υπό αμφισβήτηση την έναρξη της σύσφιγξης της πολιτικής από τη Federal Reserve στα τέλη του τρέχοντος έτους, δήλωσε ο Jamie Cox της Harris Financial Group.

«Υπάρχουν πολλά θετικά στα στοιχεία, όπως η αύξηση των μέσων ωριαίων αποδοχών, αλλά όχι αρκετά για να καλύψουν το γεγονός ότι η εικόνα της απασχόλησης παραμένει θολή εξαιτίας της Covid», πρόσθεσε.

Στα μάκρο της ημέρας, χειρότερα από τα αναμενόμενα ήταν τα στοιχεία για την αμερικανική απασχόληση που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή, καθώς τον Σεπτέμβριο δημιουργήθηκαν λιγότερες θέσεις εργασίας με πολύ πιο αργό ρυθμό από τις προβλέψεις. Οι προσλήψεις του μη αγροτικού κλάδου αυξήθηκαν κατά μόλις 194.000 το μήνα, σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις του Dow Jones για 500.000, ανέφερε την Παρασκευή το υπουργείο Εργασίας. Το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 4,8%, έναντι του αναμενόμενου για 5,1%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street