Ο μεγάλος ανταγωνιστής του Dogecoin (DOGE), Shiba Inu (SHIBU), την Πέμπτη 7 του μηνός κατέγραψε το νέο τοπικό υψηλό του στα 0,000035 δολάρια και εβδομαδιαίες αποδόσεις ύψους 371%.

Τα αίτια

Αν και η ανοδική πορεία του Shiba Inu έρχεται εν μέσω μιας ευρύτερης αύξησης σε ολόκληρη την κρυπτο-αγορά, στην επέκταση του επίσης συνέβαλε και ο επονομαζόμενος στην κρυπτο-κοινότητα ‘Dogefather’, Elon Musk.

Την περασμένη Κυριακή, ο γνωστός επιχειρηματίας δημοσίευσε μια εικόνα του νέου του κουταβιού ράτσας Shibu Inu. Το νέο του κουτάβι, επ’ ονόματι Floki, κερδίζοντας την αγάπη όλων των ένθερμων θαυμαστών του ιδιοκτήτη του, μετέτρεψε το hashtag ‘#SHIB’ στη νέα τάση στο Twitter.

Δεδομένα από το Etherscan αποκαλύπτουν ότι οι κάτοχοι του νομίσματος SHIB είναι πάνω από 700.000.

Shiba Inu και το token SHIB

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του πρότζεκτ του SHIBA INU, το νόμισμα SHIB είναι ο «δολοφόνος του Dogecoin». Το Dogecoin είναι το πιο διάσημο meme coin που προωθήθηκε έντονα από τον Elon Musk.

Το νόμισμα SHIB δημιουργήθηκε τον Αύγουστο του 2020 από ανώνυμο προγραμματιστή με το ψευδώνυμο “Ryoshi”. Το meme απέκτησε άμεσα αξία, χάρη στη γοητεία της ράτσας του σκυλιού που αντιπροσωπεύει και μέσα από τα Tweets σημαντικών προσωπικοτήτων, όπως ο Elon Musk και ο Vitalik Buterin.

Το Shiba Inu και το token SHIB αποτελούν μέρος μίας ομάδας κρυπτονομισμάτων με κύρια θεματολογία τα σκυλιά. Ορισμένα γνωστά νομίσματα είναι το Dogecoin (DOGE), Baby Dogecoin (BabyDoge), JINDO INU (JIND), Alaska Inu (LAS) και Alaskan Malamute Token (LASM).

Στις 17 Σεπτεμβρίου 2021, το ανταλλακτήριο Coinbase, πρόσεθεσε στη λίστα των προσφερόμενων νομισμάτων του, το Shiba Inu. Η προσθήκη προκάλεσε μία τότε αύξηση της τιμής του Shiba Inu πάνω από 40%, φέρνοντας το σκυλί meme στο προσκήνιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News