Να βρουν ρυθμό προσπαθούν σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, ακολουθώντας το μοτίβο της Παρασκευής, με τους επενδυτές να αναμένουν επίσης τις νέες ανακοινώσεις για τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου του έτους από τις επιχειρήσεις.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται με μικρά κέρδη 0,02%, με τον κλάδο των ταξιδιών και αναψυχής να υποχωρεί κατά 1,1%, ενώ ο κλάδος των βασικών πόρων κερδίζει 1,4%. Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο καταγράφει κέρδη 0,25% στις 7.112 μονάδες, ο DAX υποχωρεί 0,13% στις 15.186 μονάδες και ο CAC 40 σημειώνει κέρδη κατά 0,08% στις 6.565 μονάδες.

Πέραν των εξελίξεων στην αμερικανική οικονομία, οι ευρωπαϊκές αγορές παρακολουθούν το δημόσιο διάλογο για το μείγμα της νομισματικής πολιτικής που απαιτείται για ελεγχθούν οι πληθωριστικές πιέσεις χωρίς να αρθεί η στήριξη της οικονομίας. Η ΕΚΤ αναμένεται να λάβει απόφαση για τα έκτακτα μέτρα τόνωσης τον Δεκέμβριο.

Σε επίπεδο τίτλων, ο όμιλος FIM-CISL της Ιταλίας δήλωσε ότι η παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών θα πλήξει την ιταλική παραγωγή του Stellantis για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από την πανδημία του Covid-19. Η αυτοκινητοβιομηχανία σταμάτησε τη λειτουργία της σε ορισμένα εργοστάσια της στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ και αναμένει να παράγει 1,4 εκατομμύρια λιγότερα οχήματα φέτος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές