Με σημαντικά κέρδη άρχισαν οι ασιατικοί δείκτες τη νέα εβδομάδα, με την αγορά του Χονγκ Κονγκ να ηγείται της ανόδου, συνάρτηση της ανάκαμψης των περισσοτέρων κλάδων.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ αυξήθηκε κατά 2,23%, με τη Meituan να ξεχωρίζει με άνοδο 9,22%.

Η ρυθμιστική αρχή της αγοράς της Κίνας ανέφερε ότι επέβαλε πρόστιμο στην εταιρεία περίπου 3,4 δισ. γιουάν (527,71 εκατ. δολάρια) αφού την έκρινε ένοχη για μονοπωλιακές πρακτικές. Ωστόσο, αυτό ήταν πολύ μικρότερο από το πρόστιμο των 18,23 δισ. γιουάν (2,8 δισ. δολαρίων) που είχε δώσει στην Alibaba τον Απρίλιο.

Άλλες μετοχές του τεχνολογικού κλάδου στο Χονγκ Κονγκ σημείωσαν, επίσης, σημαντικά κέρδη, με την Tencent να αυξάνεται 2,99% ενώ η Alibaba ενισχύθηκε 9,39%. Ο δείκτης Hang Seng Tech σημείωσε άλμα 3,67%.

Οι μετοχές της ηπειρωτικής Κίνας σημείωσαν άνοδο, με τον Shanghai composite να αυξάνεται κατά 0,38%, ενώ ο Shenzhen component έκλεισε οριακά υψηλότερα.

Ο αεροπορικός κλάδος βρέθηκε στο επίκεντρο, με την Singapore Airlines να ενισχύεται κατά 6,63%, ενώ η SATS κέρδισε 3,6%.

Υπενθυμίζεται, εδώ, ότι τα κέρδη τροφοδοτήθηκαν, αφού οι αρχές της Σιγκαπούρης ανακοίνωσαν το Σαββατοκύριακο ότι πρόκειται να ανοίξουν περισσότερες «διαδρομές ταξιδίων» με περισσότερες χώρες.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 1,6%, ενώ ο δείκτης Topix σημείωσε άνοδο 1,57%. Στον αντίποδα, στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 υποχώρησε κατά 0,38%.

Οι αγορές στη Νότια Κορέα είναι κλειστές λόγω αργίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές