Σε υποβάθμιση των προβλέψεών της για τους ρυθμούς ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας το 2021 και 2022 προχώρησε η Goldman Sachs, εξαιτίας της υστέρησης που παρουσιάζει η ανάκαμψη των καταναλωτικών δαπανών.

Όπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση, με βάση τα νεότερα δεδομένα, η ανάπτυξη των ΗΠΑ αναμένεται να διαμορφωθεί σε 5,6% σε ετήσια βάση το 2021 έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 5,7% και το 2022 σε 4%, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 4,4%.

«Αφού ενημερώσαμε τις εκτιμήσεις μας για τις βασικές κινητήριες δυνάμεις της ανάπτυξης που διαμορφώνουν την πρόβλεψή μας για την κατανάλωση και την επανεκκίνηση της αγοράς -δημοσιονομικά κίνητρα, αποταμιεύσεις και επιπτώσεις στον πλούτο- και λαμβάνοντας υπόψη μια μεγαλύτερη διάρκεια των επιπτώσεων της πανδημίας σε τομείς της κατανάλωσης που επηρεάζονται περισσότερο, αναμένουμε πιο καθυστερημένη ανάκαμψη των καταναλωτικών δαπανών», ανέφεραν οι οικονομολόγοι.

«Αυτό, σε συνδυασμό με την εκτίμηση ότι η προσφορά ημιαγωγών δεν θα βελτιωθεί μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους και ότι η ανανέωση των αποθεμάτων θα μετατεθεί για αργότερα, συνηγορεί σε μια λιγότερο άμεση ανάκαμψη από ό, τι περιμέναμε», τονίζουν.

Ως βασικά εμπόδια για την ανάπτυξη μεσοπρόθεσμα αναδεικνύονται η επιβράδυνση της δημοσιονομικής στήριξης και η ανάγκη δαπανών για την ανάκαμψη του κλάδου των υπηρεσιών, προκειμένου να αντισταθμιστεί η μείωση της αγοράς προϊόντων.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Αυξήσεις μισθών, μια ανάγκη που κερδίζει έδαφος
Tax |

Αυξήσεις μισθών, μια ανάγκη που κερδίζει έδαφος

Στη Γερμανία, τα κόμματα που ετοιμάζονται να συγκροτήσουν τη νέα κυβέρνηση δεσμεύτηκαν να αυξήσουν το κατώτατο ωρομίσθιο κατά 25%. Σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, επίσης, οι αυξήσεις είναι σημαντικές. Η γενικότερη τάση, όμως, παραμένει συγκρατημένη

Intel – Ευρωπαϊκή μάχη για τα δύο νέα εργοστάσια της στην Ε.Ε.
Διεθνή |

Πολυθρόνα για... τέσσερις η μάχη για τα δύο νέα εργοστάσια της Intel στην Ε.Ε.

Πάντως, προβάδισμα για το νέο μέγκα-εργοστάσιο έχει η Γερμανία και για τη νέα μονάδα ημιαγωγών η Ιταλία, με την Intel να προσανατολίζεται σε επενδύσεις έως 80 δισ. ευρώ, μέσα στην επόμενη δεκαετία, στην Ευρώπη

Κίνα – Πράσινο φως για την πιλοτική εφαρμογή φόρου ακινήτων
Διεθνή |

Κίνα: Πράσινο φως για την πιλοτική εφαρμογή φόρου ακινήτων

Το πράσινο φως για την πιλοτική επιβολή, για πρώτη φορά, φόρου ακινήτων σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας έδωσε σήμερα το Κρατικό Συμβούλιο της Κίνας σε μια προσπάθεια να σταθεροποιήσει τις τιμές που έχουν ανέβει στα ύψη