Σε υποβάθμιση των προβλέψεών της για τους ρυθμούς ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας το 2021 και 2022 προχώρησε η Goldman Sachs, εξαιτίας της υστέρησης που παρουσιάζει η ανάκαμψη των καταναλωτικών δαπανών.

Όπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση, με βάση τα νεότερα δεδομένα, η ανάπτυξη των ΗΠΑ αναμένεται να διαμορφωθεί σε 5,6% σε ετήσια βάση το 2021 έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 5,7% και το 2022 σε 4%, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 4,4%.

«Αφού ενημερώσαμε τις εκτιμήσεις μας για τις βασικές κινητήριες δυνάμεις της ανάπτυξης που διαμορφώνουν την πρόβλεψή μας για την κατανάλωση και την επανεκκίνηση της αγοράς -δημοσιονομικά κίνητρα, αποταμιεύσεις και επιπτώσεις στον πλούτο- και λαμβάνοντας υπόψη μια μεγαλύτερη διάρκεια των επιπτώσεων της πανδημίας σε τομείς της κατανάλωσης που επηρεάζονται περισσότερο, αναμένουμε πιο καθυστερημένη ανάκαμψη των καταναλωτικών δαπανών», ανέφεραν οι οικονομολόγοι.

«Αυτό, σε συνδυασμό με την εκτίμηση ότι η προσφορά ημιαγωγών δεν θα βελτιωθεί μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους και ότι η ανανέωση των αποθεμάτων θα μετατεθεί για αργότερα, συνηγορεί σε μια λιγότερο άμεση ανάκαμψη από ό, τι περιμέναμε», τονίζουν.

Ως βασικά εμπόδια για την ανάπτυξη μεσοπρόθεσμα αναδεικνύονται η επιβράδυνση της δημοσιονομικής στήριξης και η ανάγκη δαπανών για την ανάκαμψη του κλάδου των υπηρεσιών, προκειμένου να αντισταθμιστεί η μείωση της αγοράς προϊόντων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή