Το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα θα ανοίξει πρώτο τον χορό των εταιρικών ανακοινώσεων, με την πορεία της μετοχής του στο ταμπλό να μην προεξοφλεί εκπλήξεις.
Οι επενδυτές όχι μόνο διατήρησαν τις αγοραστικές τους θέσεις, αλλά έσπρωξαν την τιμή της έξω από την πτωτική περιοχή με τη διάσπαση και ύστερη επιβεβαίωση των 44 δολαρίων.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο, έχει χτιστεί ένα ανοδικό momentum με πρώτο στόχο τα 54 δολάρια και στοπ κάτω από τα 43 σε κλείσιμο ημέρας, καθώς η τιμή θα επανέλθει σε πτωτικότητα δίνοντας παράλληλα και σφάλμα εξόδου.

Να υπενθυμίσουμε ότι η προεξοφλητική συμπεριφορά εδράζει επί της βάσης των μέτριων οικονομικών αποτελεσμάτων του ιδρύματος το προηγούμενο τρίμηνο, τα οποία οι επενδυτές φαίνεται να αγνόησαν επιδεικτικά, οδηγώντας την τιμή της μετοχής έως και τα προ πανδημίας υψηλά επίπεδα.
Το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα εδέχθη περαιτέρω απομείωση των συνολικών εσόδων από τόκους κατά 17,95%, με την καθαρή τοκοφορία να μειώθηκε κατά 11,04% σε ετήσια βάση.

Προφανώς, λειτούργησε ενθαρρυντικά η γενναία μείωση των δανειακών αρνητικών προβλέψεων κατά 113,22% που έφερε τελικά σοβαρή αναδιάρθρωση στην κατάσταση αποτελεσμάτων χρήσης. Αυτό αποδεικνύεται με την κατά 241% αύξηση καθαρής κερδοφορίας, και τα αναμενόμενα (για το γ’ τρίμηνο) κέρδη ανά μετοχή στα 0,99 δολάρια, πράγμα που σημαίνει ότι αν το ίδρυμα καταφέρει να εκμεταλλευτεί την καλή συγκυρία στην μετά πανδημίας εποχή, τα κέρδη της θα εκτοξευτούν, όπως και η τιμή της στο ταμπλό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News