Το συνοριακό πέρασμα Χόργκος στην Αυτόνομη Περιοχή των Ουιγούρων του Σιντζιάνγκ διαχειρίστηκε 4.900 εμπορικές αμαξοστοιχίες από την Κίνα προς την Ευρώπη κατά τη χρονιά που διανύουμε και μέχρι την Κυριακή, σύμφωνα με τις τοπικές σιδηροδρομικές αρχές.

Σύμφωνα με το αρμόδιο σιδηροδρομικό τμήμα στο Χόργκος από τον Ιανουάριο μέχρι τον Σεπτέμβριο, η αναφερόμενη συνοριακή διάβαση διαχειρίστηκε 4.748 εμπορικές αμαξοστοιχίες που ταξίδεψαν από την Κίνα προς την Ευρώπη, με ετήσια αύξηση 34,3%.

Εμπορεύματα

Ο συνολικός όγκος των εμπορευμάτων στο Χόργκος, που είναι η πιο κοντινή συνοριακή διάβαση της Κίνας προς την Κεντρική Ασία και την Ευρώπη μέσω του σιδηροδρομικού δικτύου μεταφορών, έφτασε στα 6,8 εκατομμύρια τόνους, με ετήσια αύξηση 48,5%, συμπεριλαμβάνοντας ένα μεταφορικό όγκο εξαγωγικών εμπορευμάτων μεγαλύτερο από 3,9 εκατομμύρια τόνους, με ετήσια αύξηση 32,7%.

Κατά την παρούσα περίοδο υπάρχουν 44 γραμμές εμπορικών αμαξοστοιχιών που διέρχονται από την αναφερόμενη συνοριακή διάβαση, διασυνδέοντας εμπορικά 45 πόλεις σε 18 χώρες.

Το Πέρασμα Αλατάου, μία άλλη σημαντική σιδηροδρομική διάβαση στην Σιντζιάνγκ, διαχειρίστηκε 4.510 εμπορικές αμαξοστοιχίες από την Κίνα στην Ευρώπη, μεταξύ της 1ης Ιανουαρίου και της 6ης Οκτωβρίου του 2021, σύμφωνα με τις τοπικές σιδηροδρομικές αρχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή