Τα πρώτα στοιχεία των εταιρειών για τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου του έτους έδωσαν στις ευρωαγορές τη στήριξη που χρειάστηκαν, προκειμένου να ανατρέψουν τις πρωινές απώλειες και να κλείσουν τελικά με κέρδη.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με κέρδη 0,70%, με τον κλάδο της τεχνολογίας να κλείνει με άνοδο 2,5%. Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο κατέγραψε κέρδη 0,16% στις 7.141 μονάδες, ο DAX ενισχύθηκε 0,68% στις 15.249 μονάδες και ο CAC 40 σημείωσε άνοδο κατά 0,75% στις 6.597 μονάδες.

Στο επίκεντρο της αγοράς παραμένει ο ενεργειακός κλάδος, μετά και την επιβεβαίωση της Ρωσίας ότι είναι έτοιμη να προσφέρει το φυσικό αέριο που η Ευρώπη. Βέβαια, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, εμφανίστηκε επικριτικός για τα «ελαττώματα» της Ευρώπης σε ότι αφορά το ενεργειακό της σύστημα και στη συνέχεια τη «μετατόπιση ευθυνών», όταν τα πράγματα πηγαίνουν άσχημα.

Στα μάκρο της ημέρας, στο Ηνωμένο Βασίλειο το ΑΕΠ ήταν 6,9% υψηλότερο τον Αύγουστο από την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ξεπερνώντας ελαφρώς την πρόβλεψη των αναλυτών για ανάπτυξη 6,7%. Η βρετανική οικονομία είναι τώρα κατά 0,8% χαμηλότερα από το επίπεδο πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας της Covid 19.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές