Έδαφος κερδίζουν σταδιακά οι πωλητές στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο αν και βρέθηκε λίγο νωρίτερα ακόμη και στις 895 μονάδες, οι επιλεκτικές πιέσεις ειδικά στον τραπεζικό κλάδο όχι μόνο ροκάνισαν τα κέρδη, αλλά δοκιμάζουν και την παραμονή στις 890 μονάδες.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,14% στις 889,38 μονάδες, με τον τζίρο να είναι πέριξ των 25 εκατ. ευρώ.

Τα πρόσημα πλέον είναι μοιρασμένα στο ταμπλό, με την πορεία του τραπεζικού κλάδου να ορίζει πλέον την τελική εικόνα. Ενδεικτικό της εικόνας είναι ότι ο κλαδικός των τραπεζών ενώ κινήθηκε νωρίτερα έως και το +0,72%, αυτήν την ώρα σημειώνει απώλειες 0,67%, με την πτώση της Εθνικής να είναι αυτή που επιβαρύνει την εικόνα.

Μετά και τη σημερινή αδυναμία της αγοράς να κινηθεί υψηλότερα, πλέον το σενάριο της αναδίπλωσης προς τη στήριξη των 880 μονάδων έχει μεγαλύτερες πιθανότητες, επιβεβαιώνοντας ότι το εξωτερικό περιβάλλον δεν επιτρέπει την ανάληψη ρίσκου στη Λ. Αθηνών. Εάν δεν εξομαλυνθεί το διεθνές κλίμα δεν θα μπορεί και το ΧΑ να προσελκύσει κεφάλαια που είναι διατεθειμένα να αναλάβουν λίγο μεγαλύτερο κίνδυνο στις επιλογές τους.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον τώρα, σε επίπεδο τίτλων ο Ελλάκτωρ σημειώνει απώλειες 9,03%, με τις Σαράντη, Aegean, Jumbo, Βιοχάλκο και Εθνική επίσης να δρουν επιβαρυντικά στην αγορά. Στον αντίποδα, με την Coca Cola να κινείται με κέρδη 1,30% και τη ΔΕΗ να είναι στο +1,19% υπάρχουν στηρίξεις στην αγορά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών