Έδαφος κερδίζουν σταδιακά οι πωλητές στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο αν και βρέθηκε λίγο νωρίτερα ακόμη και στις 895 μονάδες, οι επιλεκτικές πιέσεις ειδικά στον τραπεζικό κλάδο όχι μόνο ροκάνισαν τα κέρδη, αλλά δοκιμάζουν και την παραμονή στις 890 μονάδες.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,14% στις 889,38 μονάδες, με τον τζίρο να είναι πέριξ των 25 εκατ. ευρώ.

Τα πρόσημα πλέον είναι μοιρασμένα στο ταμπλό, με την πορεία του τραπεζικού κλάδου να ορίζει πλέον την τελική εικόνα. Ενδεικτικό της εικόνας είναι ότι ο κλαδικός των τραπεζών ενώ κινήθηκε νωρίτερα έως και το +0,72%, αυτήν την ώρα σημειώνει απώλειες 0,67%, με την πτώση της Εθνικής να είναι αυτή που επιβαρύνει την εικόνα.

Μετά και τη σημερινή αδυναμία της αγοράς να κινηθεί υψηλότερα, πλέον το σενάριο της αναδίπλωσης προς τη στήριξη των 880 μονάδων έχει μεγαλύτερες πιθανότητες, επιβεβαιώνοντας ότι το εξωτερικό περιβάλλον δεν επιτρέπει την ανάληψη ρίσκου στη Λ. Αθηνών. Εάν δεν εξομαλυνθεί το διεθνές κλίμα δεν θα μπορεί και το ΧΑ να προσελκύσει κεφάλαια που είναι διατεθειμένα να αναλάβουν λίγο μεγαλύτερο κίνδυνο στις επιλογές τους.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον τώρα, σε επίπεδο τίτλων ο Ελλάκτωρ σημειώνει απώλειες 9,03%, με τις Σαράντη, Aegean, Jumbo, Βιοχάλκο και Εθνική επίσης να δρουν επιβαρυντικά στην αγορά. Στον αντίποδα, με την Coca Cola να κινείται με κέρδη 1,30% και τη ΔΕΗ να είναι στο +1,19% υπάρχουν στηρίξεις στην αγορά.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Η Deutsche Bank στο επίκεντρο των απωλειών στην Ευρώπη 
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Η Deutsche Bank στο επίκεντρο των απωλειών στην Ευρώπη 

Διορθωτικά κινήθηκαν σήμερα ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς υπήρξαν κινήσεις κατοχύρωσης των κερδών των προηγούμενων ημερών, με αφορμή τα εταιρικά αποτελέσματα, που εξακολουθούν να μονοπωλούν το ενδιαφέρον

Κατοχυρώνει τις 900 μονάδες το ΧΑ
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Κατοχυρώνει τις 900 μονάδες το ΧΑ

Προβληματίζει τους αναλυτές ότι ενώ ο γενικός δείκτης, από τις αρχές του μήνα, ανεβαίνει ανά... δέκα μονάδες τα σκαλοπάτια της ανάκαμψης, με έναν καλό απολογισμό 50 μονάδων μέχρι τώρα, αυτό συνέβη με χαμηλό τζίρο