Εν συντομία…

Μια ανοδική πορεία φαινόταν να καταγράφουν τα κρυπτονομίσματα την τελευταία εβδομάδα. Το Bitcoin (BTC),το μεγαλύτερο σε κεφαλαιοποίηση κρυπτονόμισμα της αγοράς, είχε χαράξει πορεία προς τα 60.000 δολάρια, επίπεδο στο οποίο είχε βρεθεί τον Απρίλιο. Ωστόσο, ένα ανεξήγητο κλίμα απαισιοδοξίας έχει επισκιάσει την αγορά. Τις τελευταίες 24 ώρες, το Bitcoin βρίσκεται σε διόρθωση, η οποία έχει επηρεάσει και την ευρύτερη αγορά των κρυπτονομισμάτων.
Δεν είναι ακόμα σαφές τί προκάλεσε την ξαφνική πτώση των τιμών, αν και διορθώσεις μετά από διαμόρφωση νέων τοπικών υψηλών είναι συνήθως αναμενόμενες.

Η θετική πορεία & το νέο επενδυτικό προϊόν

Η επικείμενη έγκριση του Bitcoin ETF από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, SEC, έχει συμβάλλει στη χάραξη της ανοδικής του πορείας την προηγούμενη εβδομάδα.

Ένα Διαπραγματεύσιμο Αμοιβαίο Κεφάλαιο Bitcoin/ Bitcoin ETF είναι ένα επενδυτικό εργαλείο που επιτρέπει στους επενδυτές να αγοράσουν μετοχές που αντιπροσωπεύουν το κρυπτονόμισμα Bitcoin. Οι επενδυτές δεν χρειάζεται να εμπλακούν με τη διαδικασία αγοράς του Bitcoin, ούτε με την αποθήκευση του σε κάποιο ασφαλές πορτοφόλι.

Γενικώς, όλο και περισσότερες μεγάλες εταιρείες στον κλάδο, επιθυμούν την ενσωμάτωση crypto στα προϊόντα τους. Ωστόσο, αν και οι αιτήσεις για Bitcoin ETF συσσωρεύονται, η SEC συνεχίζει να καθυστερεί τη λήψη τελικής απόφασης για έγκριση ή απόρριψή τους. Προς το παρόν, τουλάχιστον 13 εταιρείες έχουν υποβάλει αίτηση στην SEC και αυτήν τη στιγμή αναμένουν απάντηση.

Σύμφωνα με τον Dan Morehead, διευθύνων σύμβουλος της Pantera Capital, ένα μελλοντικό Bitcoin ETF μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το κρυπτονόμισμα.

Η επιρροή στα altcoins

O ισάξιος ανταγωνιστής του Ethereum δικτύου, Solana (SOL), τις τελευταίες επτά ημέρες έχει μειωθεί κατά 7%.
Το Dogecoin (DOGE), το αγαπημένο νόμισμα του Elon Musk και το δέκατο μεγαλύτερο σε κεφαλαιοποίηση στοιχείο έχει διπλάσια εβδομαδιαία μείωση (14%).
O επονομαζόμενος «δολοφόνος του Dogecoin», το Shibu Inu (SHIB), πριν από μόλις πέντε ημέρες κατέγραψε αξιοσημείωτη άνοδο ύψους 385%. Τώρα, υποφέρει ξαφνικά με πτώση 9%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto