Σταθεροποιητικά κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο επιχειρεί περισσότερο να διαχειριστεί το χθεσινό ανοδικό ξέσπασμα πάνω από τις 890 μονάδες, χωρίς να λαμβάνει σαφή κατεύθυνση προς το παρόν. Ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 0,10% στις 891,54 μονάδες, με τον όγκο μάλιστα να χρειάζεται ένα ημίωρο συναλλαγών για να φτάσει το 1 εκατ.

Η Coca Cola «ανανέωσε» και σήμερα τον ρόλο του «σωματοφύλακα» των επιπέδων, καθώς λειτουργεί ως ανάχωμα στις εύλογες διορθωτικές κινήσεις που εκδηλώνονται σε αρκετούς τίτλους. Η μεγαλύτερη κίνηση βέβαια είναι στη μετοχή του Ελλάκτωρ, η οποία μετά το χθεσινό +16,5% σήμερα σημειώνει απώλειες άνω του 6%, “διορθώνοντας” τις όποιες υπερβολές έγιναν.

Πάντως σε αυτό που συμφωνούν οι αναλυτές είναι ότι για να μπορέσει το ΧΑ να διασπάσει τη στασιμότητα (με σταθερή παλίνδρομη κίνηση σε συγκεκριμένο εύρος) του τελευταίο διαστήματος, θα πρέπει να διαπεράσει τις 895 μονάδες, ώστε να τροφοδοτήσει εκ νέου το θετικό σενάριο. Στην προηγούμενη προσπάθεια οι αγοραστές δεν θέλησαν να αναλάβουν το ρίσκο, ενώ μένει να δούμε εάν θα κάνουν την κίνηση στην τρέχουσα προσπάθεια.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, πέραν της Coca Cola και του Ελλάκτωρ, η Motor Oil έχει θετική συμβολή με το +1,1% που καταγράφει, ενώ θετικά λειτουργούν και οι ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, Μυτιληναίος και τράπεζας. Η Jumbo και η Aegean με το -1,15% που καταγράφει έκταστη επιδρά αρνητικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders

Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες