Σταθεροποιητικά κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο επιχειρεί περισσότερο να διαχειριστεί το χθεσινό ανοδικό ξέσπασμα πάνω από τις 890 μονάδες, χωρίς να λαμβάνει σαφή κατεύθυνση προς το παρόν. Ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 0,10% στις 891,54 μονάδες, με τον όγκο μάλιστα να χρειάζεται ένα ημίωρο συναλλαγών για να φτάσει το 1 εκατ.

Η Coca Cola «ανανέωσε» και σήμερα τον ρόλο του «σωματοφύλακα» των επιπέδων, καθώς λειτουργεί ως ανάχωμα στις εύλογες διορθωτικές κινήσεις που εκδηλώνονται σε αρκετούς τίτλους. Η μεγαλύτερη κίνηση βέβαια είναι στη μετοχή του Ελλάκτωρ, η οποία μετά το χθεσινό +16,5% σήμερα σημειώνει απώλειες άνω του 6%, “διορθώνοντας” τις όποιες υπερβολές έγιναν.

Πάντως σε αυτό που συμφωνούν οι αναλυτές είναι ότι για να μπορέσει το ΧΑ να διασπάσει τη στασιμότητα (με σταθερή παλίνδρομη κίνηση σε συγκεκριμένο εύρος) του τελευταίο διαστήματος, θα πρέπει να διαπεράσει τις 895 μονάδες, ώστε να τροφοδοτήσει εκ νέου το θετικό σενάριο. Στην προηγούμενη προσπάθεια οι αγοραστές δεν θέλησαν να αναλάβουν το ρίσκο, ενώ μένει να δούμε εάν θα κάνουν την κίνηση στην τρέχουσα προσπάθεια.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, πέραν της Coca Cola και του Ελλάκτωρ, η Motor Oil έχει θετική συμβολή με το +1,1% που καταγράφει, ενώ θετικά λειτουργούν και οι ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, Μυτιληναίος και τράπεζας. Η Jumbo και η Aegean με το -1,15% που καταγράφει έκταστη επιδρά αρνητικά.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών