Οι ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας ανάκαμψης, τις οποίες επιβεβαίωσε και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο χτες, εξακολουθούν και σήμερα να επηρεάζουν τις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες κινούνται με απώλειες.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται με απώλειες 0,4%, με τον κλάδο των βασικών πόρων να χάνει 1%, ενώ ο τεχνολογικός κλάδος σημειώνει μικρά κέρδη 0,2%. Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο καταγράφει απώλειες 0,52% στις 7.093 μονάδες, ο DAX υποχωρεί 0,16% στις 15.122 μονάδες και ο CAC 40 σημειώνει πτώση κατά 0,52% στις 6.514 μονάδες.

Στο επίκεντρο παραμένει ο ενεργειακός κλάδος, με την αγορά να αναμένει σήμερα τον δημόσιο διάλογο μέσω του CNBC, μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και των διευθύνοντων συμβούλων της BP, TotalEnergies, ExxonMobil και Daimler στο Russian Energy Week.

Την ίδια ώρα, σε ό,τι αφορά τα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, στο Ηνωμένο Βασίλειο το ΑΕΠ ήταν 6,9% υψηλότερο τον Αύγουστο από την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ξεπερνώντας ελαφρώς την πρόβλεψη των αναλυτών για ανάπτυξη 6,7%. Η βρετανική οικονομία είναι τώρα κατά 0,8% χαμηλότερα από το επίπεδο πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας της Covid 19.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές