Παρά τις πιέσεις που δέχτηκαν οι μετοχές στο άνοιγμα της συνεδρίασης, οδηγώντας τον Γενικό Δείκτη σε απώλειες έως και 0,50% (στις 879,61 μονάδες), τελικά οι επενδυτές επέδειξαν ωριμότητα, και με επιλεκτικές τοποθετήσεις κατάφεραν όχι μόνο να μαζέψουν τις ζημίες, αλλά και να κλείσουν τον Δείκτη σε θετικό έδαφος με κέρδη της τάξεως του 0,74%.

Ο Γενικός επαναπροσέγγισε την περιοχή αντιστάσεων που είχε επιβεβαιώσει με την αδυναμία να προσπελάσει τις 895 μονάδες, και με τη νέα βάση στις 880 μονάδες εξομάλυνε τη γωνία της τάσης.

Έτσι, ενδεχόμενη πειστική προσπέλαση των 895 μονάδων θα ανατροφοδοτήσει το θετικό σενάριο, με επόμενο στόχο τις 950. Το κοντινό στοπ εν είδει εξόδου είναι κάτω από τη βάση των 880, με τη στήριξη στις 860 μονάδες, οι οποίες και στέκουν ως το τελευταίο προπύργιο πριν τη μεσοπρόθεσμη στάση των 835.

Μολονότι ο οδηγός στη χθεσινή θετική πορεία ήταν η μετοχή της ΕΕΕ, τόσο λόγω του θετικού της προσήμου +4,2%, όσο και χάρη στην εν γένει βαριά στάθμισή της στον Δείκτη, μολαταύτα καταλυτική κρίνεται η -για άλλη μια φορά- συμπαγής συμπεριφορά των τραπεζικών μετοχών.
Και μάλιστα, τα ευρήματα αποκτούν μεγαλύτερη αξία συνυπολογίζοντας την παρελθούσα νευρικότητα αυτών, που έχει δημιουργήσει πολλαπλά προβλήματα στο ταμπλό όλα αυτά τα χρόνια.

Τέλος, ειδική μνεία για τη μετοχή του Ελλάκτορα (+16,54%), και το απρόσμενο κλείσιμο στη δημοπρασία εν μέσω εκποίησης, με 2,36 εκατ. ευρώ τζίρο (1,54 εκατ. τεμάχια).

Η τιμή της μετοχής πιθανότατα να επανέλθει γρήγορα στα προηγούμενα επίπεδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News