Στη ζώνη των 890 μονάδων επανέρχεται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά ότι εάν δεν εμφανιστεί ένας ισχυρός καταλύτης που θα αλλάξει τις προοπτικές της οικονομίας, η αγορά θα παλινδρομεί σε ένα εύρος στενό και ασφαλές ιδίως για τους βραχυπρόθεσμους.

Αυτήν την ώρα ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 887,03 μονάδες, με κέρδη 0,33%.

Αυτή όμως η πλάγια κίνηση συντηρεί το αρνητικό σενάριο για μια αγορά που ενώ διαθέτει τα εχέγγυα για μια καλύτερη πορεία (θετικές εκτιμήσεις για την πορεία του ΑΕΠ), αδυνατεί να ξεπεράσει το αρνητικό διεθνές κλίμα, αλλά και την αβεβαιότητα που τροφοδοτείται από την αύξηση του ενεργειακού κόστους και τις πιθανές αλλαγές στη νομισματική πολιτική που θα φέρει η άνοδος του πληθωρισμού. Έτσι, όσο συντηρείται το αρνητικό τεχνικά σενάριο, οι κινήσεις από τους αγοραστές, με πιο μακροπρόθεσμο μάλιστα ορίζοντα απουσιάζουν ή είναι πολύ επιλεκτικές, αφήνοντας τα ηνία της αγοράς στους βραχυπρόθεσμους.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι το ΧΑ βρίσκεται σε μια πλάγια κίνηση μεταξύ 830 – 930 μονάδων από τον περασμένο Απρίλιο, χωρίς να μπορεί να διαπεράσει το ανώτατο επίπεδο, αν και το έχει δοκιμάσει αρκετές φορές. Μια ανοδική διάσπαση θα σηματοδοτούσε και τη λήξη μιας εξαετούς περιόδου εσωστρέφειας και θα έθετε τις βάσεις για μια καλύτερη πορεία της αγοράς τα επόμενα χρόνια.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, σημαντικά είναι τα κέρδη των Τιτάν και Ελληνικών Πετρελαίων, που σημειώνουν άνοδο άνω του 1%, ενώ σε θετικά εδάφη είναι οι ΟΤΕ, Motor Oil, Alpha Bank, Βιοχάλκο, Coca Cola, ΔΕΗ και Εθνική. Ωστόσο, την ανοδική πορεία συγκρατούν οι απώλειες σε Μυτιληναίο, Eurobank, Jumbo και Ελλάκτωρ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών