Ανοδικά κινούνται και οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, παίρνοντας τη σκυτάλη από την Ασία αλλά και τη Wall Street χτες, οι οποίες βρήκαν σημαντικά στηρίγματα στα ενθαρρυντικά στοιχεία που ανακοινώνουν οι εισηγμένες για το τρίτο τρίμηνο του έτους.

Ειδικότερα, το πανευρωπαϊκό Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,7%, με τον κλάδο των βασικών πόρων να ενισχύεται κατά 2,1%. Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο καταγράφει κέρδη 0,54% στις 7.181 μονάδες, ο DAX ενισχύεται 0,48% στις 15.323 μονάδες και ο CAC 40 σημειώνει άνοδο κατά 0,38% στις 6.622 μονάδες.

Θετικά επίσης επιδρά στην αγορά η χθεσινή διαβεβαίωση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να προσφέρει το φυσικό αέριο που η Ευρώπη χρειάζεται. Βέβαια, η αβεβαιότητα ενόψει του χειμώνα παραμένει, με τους αγοραστές να αναλαμβάνουν με επιφύλαξη περισσότερο κίνδυνο στα χαρτοφυλάκια τους.

Άλλωστε, το βλέμμα βρίσκεται και στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, καθώς τα τελευταία πρακτικά της Federal Reserve έδειξαν ότι θα μπορούσε να αρχίσει να μειώνει την έκτακτη βοήθεια που παρείχε στην οικονομία μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου ή τα μέσα Δεκεμβρίου, ακόμα και αν η πανδημία δημιουργήσει αντίθετες τάσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές