«Απόβαση» στη λιανική αγορά του Λονδίνου αποφάσισε να κάνει ο ρωσικός τεχνολογικός γίγαντας Yandex δοκιμάζοντας τις δυνάμεις του στον τομέα της διανομής ειδών παντοπωλείου της βρετανικής πρωτεύουσας. Μάλιστα η υπηρεσία που φιλοδοξεί να κυριαρχήσει υπόσχεται πως τα προϊόντα που θα διανέμει θα φτάνουν στην πόρτα των πελατών σε μόλις 15 λεπτα!

Η Yandex ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι άνοιξε τέσσερα «σκοτεινά καταστήματα» – μίνι αποθήκες που έχουν σχεδιαστεί για την εξυπηρέτηση διαδικτυακών παραγγελιών ειδών παντοπωλείων – σε όλη την πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου. Η υπηρεσία της εταιρείας, που ονομάζεται Yango Deli, έχει τη δυνατότητα να προσεγγίσει 1,4 εκατομμύρια πελάτες, όπως ανακοίνωσε η Yandex.

Πολλοί ανταγωνιστές στην ίδια πόλη

Το Yango Deli θα ανταγωνιστεί μια πληθώρα υπηρεσιών γρήγορης παράδοσης ειδών παντοπωλείου -από την τουρκική Getir που έχει την έδρα της στην Κωνσταντινούπολη έως τους Gorillas του Βερολίνου- που επιχειρούν ήδη στην πόλη τον τελευταίο χρόνο.

Τέτοιες εταιρείες έχουν προσελκύσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια από επενδυτικές εταιρείες φέτος εν μέσω της αυξημένης ζήτησης για διαδικτυακή παράδοση τροφίμων και ειδών παντοπωλείου, κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Προκάλεσαν επίσης και μερικούς από τους παλαιότερους παίκτες της αγοράς στην Ευρώπη, όπως η Deliveroo και η Delivery Hero, οι οποίες επενδύουν σημαντικά ποσά σε αγορές τροφίμων. Η Deliveroo ξεκίνησε μια λειτουργία παράδοσης παντοπωλείου διάρκειας 10 λεπτών που ονομάζεται Hop με τη βρετανική εταιρεία σούπερ μάρκετ Morrisons, ενώ η Delivery Hero φέρεται να πλησιάζει σε συμφωνία για την ανάληψη μετοχών στην Gorillas.

Με την άφιξη της Yandex, ο ανταγωνισμός στο Λονδίνο αναμένεται να κλιμακωθεί ακόμη περισσότερο. Η εταιρεία είχε ήδη δαπανήσει σημαντικά κεφάλαια για την παράδοση ειδών παντοπωλείου με το τοπικό brand Yandex.Lavka και το λανσάρισμα του Yango Deli στη Γαλλία και το Ισραήλ.

Συναρπαστική αγορά

«Το Ηνωμένο Βασίλειο, και το Λονδίνο ειδικότερα, είναι μια νέα συναρπαστική αγορά για το Yango Deli, καθώς η πόλη είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για το μοντέλο των σκοτεινών καταστημάτων», δήλωσε ο Εβγκένι Τσερνίκοφ, γενικός διευθυντής του Yango Deli στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Η πυκνοκατοικημένη πρωτεύουσα είναι γεμάτη από πολυάσχολους επαγγελματίες, νέους φοιτητές και πολλούς άλλους που εκτιμούν την ευκολία μιας γρήγορης και χωρίς άγχος αγοραστικής εμπειρίας».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή