Σε επενδυτική ανακωχή και trading εντός στενού εύρους βρίσκεται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο με τη συναλλακτική δραστηριότητα να παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα επιβεβαιώνει την παραμονή του στη ζώνη των 880 – 890 μονάδων.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 0,27% στις 890,96 μονάδες, με τον όγκο μόλις 1 εκατ. τεμάχια.

Είναι προφανές ότι το ΧΑ επηρεάζεται από το διεθνές κλίμα, το οποίο αν και τις τελευταίες ημέρες έχει βελτιωθεί, ουδείς μπορεί να πει με σιγουριά ότι είναι απόρροια της ενίσχυσης της εμπιστοσύνης. Όπως αναφέρουν μάλιστα οι ξένοι αναλυτές, η θετική εικόνα συνδέεται περισσότερο με τις επιλεκτικές αγορές λόγω αποτελεσμάτων τριμήνου και λιγότερο με μια προοπτική που δείχνει ότι βρισκόμαστε σε ένα υγιές ανοδικό κύκλο.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, το ΧΑ δείχνει να έχει κάποια ανθεκτικότητα αλλά αυτή φυσικά δεν μπορεί να διατηρηθεί επί μακρόν, ιδιαίτερα εάν ο γενικός δείκτης παραμένει κάτω από τις 895 μονάδων, συντηρώντας το αρνητικό βραχυπρόθεσμο σενάριο. Η εικόνα θα επιδεινωθεί περαιτέρω εάν ο γενικός δείκτης διολισθήσει κάτω από τις 880 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, ο Ελλάκτωρ με το +2,15%, αλλά και οι Εθνική και Alpha Bank με το +1,09% που καταγράφει έκαστη στηρίζουν την αγορά. θετικά κινούνται και οι ΕΛΧΑ, Motor Oil, Τέρνα Ενεργειακή, Eurobank, Βιοχάλκο, Μυτιληναίος, ΟΤΕ και ΔΕΗ, με τις Jumbo, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΛΠ και ΟΠΑΠ να είναι σε αρνητικά εδάφη, μεταξύ των τίτλων της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών