Η πυρηνική ενέργεια θα τεθεί στο επίκεντρο της στρατηγικής μηδενικών εκπομπών μέχρι το 2050 από τους υπουργούς του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία αναμένεται στις αρχές της επόμενης βδομάδας, σύμφωνα με τους FT τους οποίους επικαλείται το Bloomberg.

Με την κύρια στρατηγική να επικεντρώνεται στο πυρηνικό πρόγραμμα της Βρετανίας, ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, αναμένεται να δώσει την έγκριση την ερχόμενη Παρασκευή. O υπουργός Επιχειρήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο, Κουάζι Κβάρτενγκ, πρόκειται να παρουσιάσει, τη Δευτέρα, ένα κείμενο στοχεύσεων «Στρατηγικής Μηδενικών Εκπομπών», όπως και σχετικά με τη θέρμανση και τις οικοδομές, ενώ θα κατατεθεί, ταυτόχρονα, και η αξιολόγηση από το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με το κόστος της επίτευξης του στόχου μέχρι το 2050.

Παράλληλα, η δημιουργία ενός μοντέλου «κανονιστικής βάσης περιουσιακών στοιχείων» θα αποτελέσει το βασικό στοιχείο για τη δημιουργία και την παράδοση μελλοντικών μεγάλων σταθμών ατομικής ενέργειας, με τα νοικοκυριά να χρεώνονται για το κόστος μίας μονάδας μέσω εισφοράς στον τομέα της ενέργειας.

Θετικά αντιμετωπίζεται, επίσης, από τους υπουργούς το ενδεχόμενο δημιουργίας μικρών αντιδραστήρων SMR, καθώς θεωρείται ότι μπορούν να κατασκευάζονται σε εργοστάσια, ενώ παράλληλα, έχουν χαμηλότερο κόστος και ενέχουν λιγότερους κινδύνους από τα μεγαλύτερα εργοστάσια ατομικής ενέργειας.

Αναμένεται, ακόμη, ότι η βρετανική κυβέρνηση θα συμβάλει στη δημιουργία 16 μικρών αντιδραστήρων SMR, στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο πρώτος εκ των οποίων θα συνδεθεί με το δίκτυο μέχρι το 2031.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Κλιματική κρίση: Η ευρωπαϊκή εμπορία άνθρακα πιάνει λιγότερο από το 25% των εκπομπών των αεροπορικών εταιρειών
Green |

Πώς το σύστημα δικαιωμάτων άνθρακα πλήττει τις ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες

Με τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων που απαλλάσσονται από τέλη και τα δωρεάν δικαιώματα που δίνονται στους αερομεταφορείς, μεγάλο μέρος των πτήσεων δεν καλύπτεται από το σύστημα