Μετά την εντυπωσιακή επίδοση που κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα οι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες, οι επενδυτές αναμένουν πλέον να δουν αν το ράλι θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, με τα εταιρικά κέρδη να δίνουν τον παλμό.

Αναλυτές εκτιμούν ότι το μπαράζ των θετικών αποτελεσμάτων θα συνεχιστεί…

Την ερχόμενη εβδομάδα δεκάδες εταιρείες, από το  Netflix και την Tesla έως την Intel, την Procter & Gamble και την American Express αναμένεται να δώσουν στη δημοσιότητα τα στοιχεία για την κερδοφορία τους, ενώ από τους επιμέρους κλάδους ανακοινώσεις αναμένονται από επιχειρήσεις των σιδηροδρόμων, των αεροπορικών εταιρειών, της υγειονομικής περίθαλψης, της τεχνολογίας κ.α.

Εκτός από τα κέρδη, οι επενδυτές αναμένουν και μια σειρά μακροοικονομικών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων των υφιστάμενων πωλήσεων κατοικιών και της έρευνας για την παραγωγή της από την Fed Φιλαδέλφειας την Πέμπτη. Την Παρασκευή, δημοσιεύονται τα δεδομένα PMI παραγωγής και υπηρεσιών Markit. Η μπεζ Βίβλος της Federal Reserve για την οικονομία εκδίδεται το απόγευμα της Τετάρτης.

Μέχρι σήμερα, το 80% των 41 μετοχών του S&P 500 που έχει ανακοινώσει αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο του έτους, έχει ξεπεράσει τις εκτιμήσεις.

Την περασμένη εβδομάδα καλύτερη επίδοση είχε ο Nasdaq με κέρδη 2,2%, ενώ μεταξύ 1,60% και 1,80% ήταν τα κέρδη σε Dow Jones και S&P 500.

Την Παρασκευή η Goldman ήταν η τελευταία από τις έξι μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ που ανακοίνωσαν σημαντικά κέρδη. Οι JPMorgan Chase, Bank of America, Morgan Stanley, Citigroup, Wells Fargo ξεπέρασαν όλες τις προσδοκίες σε κέρδη και έσοδα, βοηθούμενες από τις εκδόσεις αποθεματικών και τα ισχυρά τραπεζικά έσοδα από επενδύσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street