Με κέρδη κινούνται και σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, με την Goldman Sachs να βρίσκεται στο επίκεντρο, καθώς εντυπωσίασε με τις ανακοινώσεις της για τα κέρδη του γ’ 3μηνου του έτους.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει κέρδη 0,64% στις 35.134 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,47% στις 4.459 μονάδες και ο Nasdaq Composite ενισχύεται κατά 0,30% στις 14.867 μονάδες.

Στο επίκεντρο της αγοράς βρίσκεται σαφώς η μετοχή της Goldman Sachs, τα κέρδη της οποίας ξεπερνούν το 1%, καθώς ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών με τα αποτελέσματά της. Η τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη 14,93 δολαρίων ανά μετοχή, από μόλις 10,8 δολ. που ανέμεναν οι αναλυτές.

Η Goldman είναι η τελευταία από τις έξι μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ που ανακοίνωσαν σημαντικά κέρδη. Οι JPMorgan Chase, Bank of America, Morgan Stanley, Citigroup, Wells Fargo ξεπέρασαν όλες τις προσδοκίες σε κέρδη και έσοδα, βοηθούμενες από τις εκδόσεις αποθεματικών και τα ισχυρά τραπεζικά έσοδα από επενδύσεις.

Στα μάκρο της ημέρας, αύξηση της τάξης του 0,7% σημείωσαν οι λιανικές πωλήσεις τον Σεπτέμβριο, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προσδοκίες, καθώς ο Dow Jones είχε προβλέψει μείωση κατά 0,2%. Οι πωλήσεις πλην αυτοκινήτων ενισχύθηκαν κατά 0,8%, έναντι πρόβλεψης 0,5%. Σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2020 οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 13,9% και 15,6%  πλην αυτοκινήτων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street