Η οικονομία της Κίνας «πάει καλά», αλλά αντιμετωπίζει προκλήσεις, όπως κινδύνους χρεοκοπίας για ορισμένες επιχειρήσεις λόγω «κακής διαχείρισης», δήλωσε την Κυριακή ο διοικητής της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας, Γι Γκανγκ.

Οι ανησυχίες έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες σχετικά με την πιθανή κατάρρευση του κολοσού ακινήτων China Evergrande Group, ο οποίος έχει υποχρεώσεις άνω των 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων και έχει χάσει τρεις γύρους πληρωμών τόκων για τα ομόλογα της σε δολάρια.

Καθώς η εταιρεία παλεύει με το χρέος της, οι ανησυχίες για πιθανή μετάδοση πιστωτικού κινδύνου από τον τομέα της ιδιοκτησίας της Κίνας στην ευρύτερη οικονομία έχουν ενταθεί.

Ο Γι Γκανγκ είπε ότι οι κίνδυνοι αθέτησης για ορισμένες επιχειρήσεις και οι δυσκολίες λειτουργίας των μικρών και μεσαίων τραπεζών είναι από τις προκλήσεις για την οικονομία της Κίνας και ότι οι αρχές παρακολουθούν στενά «έτσι ώστε να μην γίνουν συστημικοί κίνδυνοι».

Ενώ η ανάπτυξη μετριάστηκε λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού, η οικονομία της Κίνας αναμένεται να αναπτυχθεί φέτος με 8% , δήλωσε σε μια διαδικτυακή συνάντηση του Ομίλου 30 International Banking Seminar, που συμπίπτει με τις ετήσιες συνεδριάσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και Παγκόσμια Τράπεζα.

Οι αρχές θα προσπαθήσουν πρώτα να εμποδίσουν τα προβλήματα στην Evergrande να εξαπλωθούν σε άλλες εταιρείες ακινήτων για να αποφευχθεί ένας ευρύτερος συστημικός κίνδυνος, πρόσθεσε.

«Η οικονομική ανάπτυξη έχει επιβραδυνθεί λίγο, αλλά η τροχιά της οικονομικής ανάκαμψης παραμένει αμετάβλητη», υπογράμμισε.

Όσον αφορά την ανάπτυξη του ψηφιακού γιουάν, ο Γι Γκανγκ είπε ότι η PBOC θα επικεντρωθεί στην εγχώρια και λιανική χρήση του καθώς η διασυνοριακή και διεθνής χρήση ήταν «λίγο περίπλοκη» λόγω απαιτήσεων σε θέματα όπως το ξέπλυμα χρήματος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως