Εν συντομία…

Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve/ FED), Jerome Powell, δήλωσε σήμερα στο Κογκρέσο πως δεν στοχεύει να απαγορεύσει τα κρυπτονομίσματα, όπως η Κίνα.

Ωστόσο υποστήριξε ότι τα stablecoin πρέπει να ρυθμιστούν. Είναι σαν τα κεφάλαια της αγοράς χρήματος, είναι σαν τραπεζικές καταθέσεις, αλλά βρίσκονται εκτός της ρυθμιστικής περιμέτρου. Εφόσον φέρουν όμοια χαρακτηριστικά, οφείλουν να ακολουθούν όμοιους κανονισμούς.

Stablecoin

Αναφορικά, τα stablecoin, όπως το USDT και το USDC, είναι ένας τύπος ψηφιακού κρυπτονομίσματος, η αξία του οποίου είναι συνδεμένη με άλλο νόμισμα. Συνήθως το νόμισμα με το οποίο συνδέονται είναι το δολάριο ΗΠΑ.

Το κανονιστικό σχέδιο των ΗΠΑ

Οι κανονισμοί, σύμφωνα με τα λεγόμενα του, θα διασφαλίσουν ότι οι καταναλωτές θα μπορούν να αποζημιωθούν σε περίπτωση κρίσης. Απώτερος σκοπός είναι τα stablecoin, ως περιουσιακά στοιχεία, να υποστηρίζονται 100% από μετρητά και τα ταμειακά ισοδύναμα.

Ο Powell συνεργάζεται με την υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Janet Yellen, για τη διαμόρφωση ενός ρυθμιστικού πλάνου, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Η κατάσταση στην Κίνα

Την περασμένη εβδομάδα, η Κίνα προέβη στην επίσημη καταστολή της βιομηχανίας της κρυπτογράφησης. Ανακοίνωσε ότι τα ψηφιακά νομίσματα δεν είναι νόμιμο χρήμα και ότι οι δραστηριότητες που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα, καθώς και οι συναλλαγές αυτών, είναι παράνομες. Συμπληρωματικά, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBoC) δημοσίευσε μια λίστα απαγορευμένων δραστηριοτήτων, που περιείχε τις συναλλαγές, τη λειτουργία ξένων ανταλλακτηρίων και την έκδοση token.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto