Στη διεύρυνση των πολιτικών καταπολέμησης σεξουαλικής παρενόχλησης θα προβεί η Facebook, με σκοπό την προστασία των δημόσιων προσώπων, όπως πολιτικοί, δημοσιογράφοι, υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και διασημότητες.

Σύμφωνα με το Business Insider, η εν λόγω απόφαση έχει ως σκοπό τον περιορισμό του ενοχλητικού περιεχομένου, που μπορεί να δημοσιεύεται σε post, μηνύματα, σχόλια, λογαριασμούς, ιδιωτικές σελίδες ή ομάδες και απευθύνεται σε δημόσια πρόσωπα, με την εταιρεία να υποστηρίζει ότι «επιχειρούμε πάντα να βρούμε τη σωστή ισορροπία μεταξύ της προστασίας των χρηστών μας από τις προσβολές και την προαγωγή του ανοιχτού διαλόγου. Οι πολιτικές μας διαφέρουν για τους ιδιώτες και τα δημόσια πρόσωπα, με σκοπό την προαγωγή της ελευθερίας της έκφρασης και του δημόσιου διαλόγου».

H Facebook ανακοίνωσε ότι, για να προβεί στις αλλαγές αυτές, συμβουλεύτηκε εμπειρογνώμονες ανθρωπίνων δικαιωμάτων, υποστηρικτές της ελευθερίας του λόγου, δημοσιογράφους, πολιτικούς, δημιουργούς περιεχομένου και άλλους σχετικούς με το εν λόγω ζήτημα.

Το ενοχλητικό περιεχόμενο, το οποίο θα αφαιρείται, αφορά:

  1. Το αυστηρά σεξουαλικό περιεχόμενο
  2. Προφίλ, σελίδες, ομάδες ή γεγονότα με σεξουαλικό περιεχόμενο για δημόσια πρόσωπα
  3. Υποτιμητικές εικόνες που έχουν υποστεί photoshop και έχουν σεξουαλικό περιεχόμενο
  4. Εικόνες με υποτιμητικό περιεχόμενο που απεικονίζουν άτομα να εκτελούν τις σωματικές τους λειτουργίες
  5. Αρνητικούς σχολιασμούς των σωματικών χαρακτηριστικών δημοσίων προσώπων

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κόσμος
ΠΟΥ – Συνιστά στους άνω των 60 ετών και τις ευπαθείς ομάδες να μην ταξιδεύουν
Επικαιρότητα |

ΠΟΥ: Συνιστά στους άνω των 60 ετών και τις ευπαθείς ομάδες να μην ταξιδεύουν

«Θα πρέπει να συστήσουμε στους ανθρώπους που δεν έχουν καλή υγεία ή που κινδυνεύουν να αναπτύξουν μια σοβαρή μορφή της νόσου Covid-19 και να πεθάνουν, ιδίως τα άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω και εκείνα που παρουσιάζουν συννοσηρότητες (για παράδειγμα: καρδιακή νόσο, καρκίνο και διαβήτη) να αναβάλουν το ταξίδι τους», γράφει ο ΠΟΥ στις νέες ταξιδιωτικές συστάσεις του.

Γερμανία – Κλειδώνει το υποχρεωτικό καθεστώς των εμβολιασμών για όλο τον ενήλικο πληθυσμό
Επικαιρότητα |

Προ των πυλών οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί και στη Γερμανία

Οι δηλώσεις του εντολοδόχου Καγκελάριου Όλαφ Σολτς επιβεβαίωσαν την στροφή του στο ζήτημα, με τις τελικές αποφάσεις να αναμένεται να ληφθούν στη συνεδρίαση του με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων, την Πέμπτη

Ελλάδα-Ρωσία – Πρωτόκολλο συνεργασίας στον τομέα των Μεταφορών
Επικαιρότητα |

Πρωτόκολλο συνεργασίας Ελλάδας-Ρωσίας στον τομέα των Μεταφορών

Η διεύρυνση της Ελληνο – Ρωσικής συνεργασίας σε πλήθος τομέων με έμφαση στις Μεταφορές, επιβεβαιώθηκε στο πλαίσιο της 13ης Μεικτής Ρώσο - Ελληνικής Επιτροπής για την Οικονομική, Βιομηχανική, Επιστημονική και Τεχνολογική συνεργασία.