Η Φράνσις Χόγκεν, πρώην στέλεχος της Facebook που κατηγορεί την εταιρεία ότι βάζει τα κέρδη πάνω από την ασφάλεια των χρηστών, πρόκειται να καταθέσει σχετικά αποδεικτικά στοιχεία και προς το κοινοβούλιο της Βρετανίας.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το BBC, η Χόγκεν θα εμφανιστεί ενώπιον επιτροπής που προετοιμάζει νόμο για τη διαδικτυακή ασφάλεια στις 25 Οκτωβρίου. Η συγκεκριμένη επιτροπή ουσιαστικά εξετάζει τη δημιουργία ενός νόμου που θα επιβάλλει υποχρεώσεις στις εταιρείες που διαχειρίζονται πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης ώστε να προστατευθούν οι χρήστες και ειδικά τα παιδιά.

Η Χόγκεν, σύμφωνα με τα όσα έχει καταθέσει σε επιτροπή του Κογκρέσου, υποστηρίζει ότι το Facebook βλάπτει την ψυχική υγεία των παιδιών ενώ παράλληλα τροφοδοτεί την διαίρεση της κοινωνίας. Το Facebook από την πλευρά του αρνείται τους ισχυρισμούς, με τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ να τους χαρακτηρίζει μάλιστα «παράλογους».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Apple: Πού και πότε θα «αποκαλύψει» την στρατηγική για την ΑΙ
Tεχνητή νοημοσύνη |

Πού και πότε θα «αποκαλύψει» η Apple την στρατηγική για την ΑΙ

To tech event προσελκύει παραδοσιακά το ενδιαφέρον πελατών και συνεργατών της Apple σε όλο τον κόσμο, όπως και της παγκόσμιας αγοράς και του τεχνολογικού κλάδου λόγω των καινοτομιών που παρουσιάζονται εκεί