Ελαφρώς πτωτικά κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες εν όψει του νέου κύκλου ανακοίνωσης των εταιρικών αποτελεσμάτων βρίσκουν την ευκαιρία να διορθώνουν και να κατοχυρώνουν τα σημαντικά κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 0,35%, με τον κλάδο του λιανεμπορίου να χάνει 1,2%. Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο καταγράφει απώλειες 0,07% στις 7.228 μονάδες, ο DAX υποχωρεί 0,34% στις 15.534 μονάδες και ο CAC 40 σημειώνει πτώση 0,92% στις 6.665 μονάδες.

Οι αγορές αναμένουν το νέο κύκλο ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων αυτή την εβδομάδα, μετά από τα πολύ καλά στοιχεία που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται τα στοιχεία των Netflix, Johnson & Johnson, United Airlines και Procter & Gamble. Επίσης, θα ανακοινώσουν τα στοιχεία τρίτου τριμήνου οι Tesla, Verizon και IBM.

Εν τω μεταξύ, τα στοιχεία από την πορεία της κινεζικής ανάπτυξης επηρεάζουν τις αγορές, καθώς το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Κίνας αυξήθηκε κατά 4,9% το τρίτο τρίμηνο. Το ποσοστό ήταν χαμηλότερο των προσδοκιών, καθώς οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν επέκταση 5,2%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές