Διορθωτικά κινείται σήμερα και η Wall Street, ακολουθώντας το παράδειγμα των ευρωαγορών, αναμένοντας τον επόμενο κύκλο των ανακοινώσεων των αποτελεσμάτων, μετά από τα θετικά μηνύματα της προηγούμενης εβδομάδας.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,54% στις 35.104 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,31% στις 4.457 μονάδες και ο Nasdaq Composite υποχωρεί κατά 0,15% στις 14.875 μονάδες.

Πάνω από 1,6% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου

Αρνητικά επίσης στη Wall Street επιδρά το γεγονός ότι η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου ξεπέρασε το 1,6%, καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται μια μετατόπιση των κεφαλαίων προς τους τίτλους σταθερού εισοδήματος λόγω πληθωρισμού. Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα της Deutsche Bank, ένα σημαντικό μέρος των επενδυτών εκτιμά ότι ΕΚΤ και FED θα διατηρήσουν χαλαρή νομισματική πολιτική για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τα πρόσφατα στοιχεία για τον πληθωρισμό αποτέλεσαν βασική πηγή εικασιών ότι η Fed μπορεί να αναγκαστεί να αυξήσει τα επιτόκια νωρίτερα. Τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς έδειξαν ότι η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να αρχίσει να μειώνει τη μηνιαία αγορά ομολόγων από τον επόμενο μήνα.

Στο επίκεντρο οι εταιρικές επιδόσεις

Στο επίκεντρο πάντως θα παραμείνουν τα αποτελέσματα των εισηγμένων. Μέχρι στιγμής 41 εταιρίες του S&P 500 έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου, με το 80% να ξεπερνά τις προσδοκίες, σύμφωνα με τα στοιχεία του FactSet. Λαμβάνοντας υπόψη τις εταιρείες που έχουν ήδη αναφέρει και τις εκτιμήσεις για τις υπόλοιπες, η αύξηση των κερδών του τρίτου τριμήνου θα ανέλθει συνολικά στο 30%, καταγράφοντας τον τρίτο υψηλότερο τριμηνιαίο ρυθμό ανάπτυξης για τις εταιρίες του S&P 500 από το 2010, σύμφωνα με το FactSet.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street