Με στηρίγματα από τον τραπεζικό κυρίως κλάδο, το ελληνικό χρηματιστήριο προσπαθεί σήμερα να παραμείνει στα επίπεδα των 895 μονάδων, αν και νωρίτερα βρέθηκε μία ανάσα από τις 900 μονάδες, τις οποίες και «φοβήθηκε».

Αυτή τη στιγμή ο γενικός δείκτης κινείται με μικρά κέρδη 0,01% στις 894,84 μονάδες.

«Tείχος» στις 900 μονάδες

Επί της ουσίας όμως, αν και νωρίτερα το ΧΑ προσπάθησε να διαπεράσει την αντίσταση των 895 μονάδων, δεν φαίνεται ακόμη ότι διαθέτει τις δυνάμεις εκείνες που χρειάζονται για να ανακτήσει τις 900 μονάδες μετά από σχεδόν ένα μήνα. Βέβαια η τρίτη προσπάθεια του ΧΑ συμβαίνει σε μια χρονική στιγμή που διεθνώς το κλίμα είναι εύθραυστο, με πολλά ξένα κεφάλαια να αποστρέφονται την έκθεση σε κίνδυνο που θα μπορούσε να ελλοχεύει σε πιο περιφερειακές αγορές, όπως η ελληνική.

Βέβαια, αν και το δεύτερο δεκαήμερο του Οκτωβρίου το ΧΑ έχει επιδείξει μια τάση συσσώρευσης σε ένα στενό εύρος, δεν λείπουν οι αισιόδοξες εκτιμήσεις που υποδεικνύουν τόσο την ανθεκτικότητα της Λ. Αθηνών στις διεθνείς αναταράξεις όσο και στο αγοραστικό σήμα που βρίσκεται σε ισχύ στον κλάδο – σηματωρό, του τραπεζικού.

Στο τελευταίο φυσικά αποδίδεται και η σημερινή θετική επίδοση της Eurobank και της Εθνικής, οι οποίες κερδίζουν 2,09% και 1,45% αντίστοιχα, αντισταθμίζοντας τις άνω του 1% απώλειες σε Jumbo, Coca Cola, Ελλάκτωρ και Τέρνα Ενεργειακή. Θετικές είναι οι παρουσίες των Πειραιώς, ΔΕΗ, Motor Oil, σε αντίθεση με εκείνες των ΟΤΕ, Βιοχάλκο, Μυτιληναίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών