Το αρνητικό «πρόσωπο» τελικά επικράτησε σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο αν και προσπάθησε να κινηθεί προς τις 900 μονάδες, τελικά έκλεισε αρνητικά εδάφη, με κίνδυνο μάλιστα να χάσει και τις 890 μονάδες.

Ο γενικός δείκτης στηρίχθηκε στην άνοδο επιλεγμένων τίτλων για να υπερασπιστεί τη ζώνη, κλείνοντας με απώλειες 0,38% στις 891,30 μονάδες.

Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 68 εκατ. ευρώ.

Το «μήνυμα»

Το μήνυμα που έδωσε για ακόμη μία φορά το ΧΑ είναι ότι δεν διαθέτει την αποφασιστικότητα που απαιτείται για να διαπεράσει την αντίσταση που ήδη έχει θέσει όρια στην αντίδραση του Οκτωβρίου, δηλαδή τις 895 μονάδες, καθώς διεθνώς το κλίμα παραμένει εύθραυστο, με πολλά ξένα κεφάλαια να αποστρέφονται την έκθεση σε κίνδυνο που θα μπορούσε να ελλοχεύει σε πιο περιφερειακές αγορές, όπως η ελληνική.

Βέβαια, αν και το δεύτερο δεκαήμερο του Οκτωβρίου το ΧΑ έχει επιδείξει μια τάση συσσώρευσης σε ένα στενό εύρος, δεν λείπουν οι αισιόδοξες εκτιμήσεις που υποδεικνύουν τόσο την ανθεκτικότητα της Λ. Αθηνών στις διεθνείς αναταράξεις όσο και στο αγοραστικό σήμα που βρίσκεται σε ισχύ στον κλάδο – σηματωρό, του τραπεζικού. Επίσης, ουδείς θέλει να μείνει «απέξω» από τη Λ. Αθηνών, ειδικά καθώς διαμορφώνεται ένα υποστηρικτικό μακροοικονομικό περιβάλλον για μια καλή πορεία των εισηγμένων.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, το +1,86% της Eurobank και το +1,78% της ΔΕΗ έδωσαν στηρίξεις στην αγορά, αλλά οι άνω του 2% απώλειες σε Jumbo, Βιοχάλκο και ΕΛΧΑ άσκησαν μεγαλύτερη πίεση. Αρνητική ήταν και η συμβολή των ΟΤΕ, Coca Cola, ΟΠΑΠ και Εθνική, με την τελευταία μάλιστα να ανατρέπει το ενδοσυνεδριακό +2,15%. Θετικές ήταν οι παρουσίες των Alpha Bank, motor Oil και Πειραιώς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών