Η φροντισμένη καλλιέργεια στα πατρογονικά αμπελάκια και σε πεζούλες ξερολιθιάς ως πάνω στο βουνό από τους έμπειρους αμπελουργούς του Συνεταιρισμού της Σάμου, το υψηλής αποστράγγισης έδαφος που ευνοείται από ένα ποικίλο μικροκλίμα και, στη συνέχεια, η προσεγμένη οινοποίηση, έχουν αναδείξει διεθνώς τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου.

Τα δύο κρασιά-«ναυαρχίδες», το ευωδιαστό και πολυσύνθετο «Ψηλές Κορφές»/High Peaks και το εξαιρετικά ισορροπημένο και γλυκόπιοτο vin de liqueur «Samos Vin Doux», δικαίωσαν τη μεγάλη προτίμηση των καταναλωτών διεθνώς και τιμήθηκαν με δύο ακόμη χρυσά βραβεία στον εγνωσμένης αξίας διαγωνισμό Sélections Mondiales des Vins Canada 2021.

Ο Συνεταιρισμός της Σάμου, αναδείχθηκε μεταξύ των λιγοστών οινοποιείων που τιμήθηκαν δύο από τα κρασιά του και μάλιστα, ανάμεσα σε σκληρό ανταγωνισμό 1.910 κρασιών, προερχόμενων από 32 χώρες. Οι οίνοι δοκιμάστηκαν προσεκτικά από μια επαγγελματική κριτική επιτροπή 55 διακεκριμένων οινολόγων επί τέσσερις ημέρες, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα του OIV (Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου) και του Vinofed (Παγκόσμιας Ομοσπονδίας διεθνών διαγωνισμών οίνου).

Ο Sélections Mondiales des Vins Canada έχει αναδειχθεί ως ο μεγαλύτερος διαγωνισμός γευσιγνωσίας εκτός Ευρώπης, με 28 ανελλιπούς παρουσίας στον οινικό χώρο.

Η σημαντική διάκριση του Χρυσού βραβείου για το Samos Vin Doux, του γλυκού κρασιού «πρεσβευτή» του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου που εξάγεται στον Καναδά εδώ και 4 δεκαετίες, επιβεβαιώνει θριαμβευτικά τη δυναμική αλλά και την ποιότητα της ποικιλίας του άσπρου μοσχάτου Σάμου.

Πλούσιο σώμα, εξαιρετική ισορροπία, εκρήξεις αρωμάτων στη μύτη και στο στόμα, είναι μερικά μόνο από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του Samos Vin Doux που όχι μόνο το φέρνουν στην πρώτη θέση σε πωλήσεις στα γλυκά κρασιά στην Ελλάδα αλλά και το ταξιδεύουν σε πάνω από 25 χώρες παγκοσμίως!

Οι «Ψηλές Κορφές»/High Peaks είναι το λευκό, ξηρό και ασύγκριτο κρασί του ΕΟΣ Σάμου που με την σταθερή του ποιότητα και τα εξαιρετικά ποιοτικά του χαρακτηριστικά, ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό καταναλωτή. Στη μύτη ανακαλύπτουμε αρώματα λουλουδιών αλλά και φρούτων, όπως το αχλάδι, το ροδάκινο, το πεπόνι. Έχει υψηλή οξύτητα και πολύ καλή επίγευση, χαρακτηριστικά που δίνουν στις «Ψηλές Κορφές» τη δυνατότητα να ανοίγουν μια πολύ μεγάλη παλέτα γευστικών συνδυασμών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO