Ανοδικά έκλεισαν σήμερα οι ασιατικές αγορές, οι οποίες έδειξαν την ικανοποίησή τους ότι η Κίνα κράτησε αμετάβλητο το επιτόκιο αναφοράς της, όπως δηλαδή ανέμεναν και οι αναλυτές.

Ειδικότερα, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ αυξήθηκε κατά 1,31%, με τις μετοχές της ηπειρωτικής Κίνας να κλείνουν ανοδικά. Ο Shanghai composite σημείωσε οριακές μεταβολές, ενώ ο Shenzhen component αυξήθηκε κατά 0,283%. Ο ιαπωνικός Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 0,35%, ενώ ο δείκτης Topix ενισχύθηκε κατά 0,26%. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 κέρδισε 0,72%, ενώ ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε κατά 0,15%.

Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας κράτησε αμετάβλητο το επιτόκιο μονοετούς δανεισμού (LPR) στο 3,85%, ενώ το πενταετές LPR διατηρήθηκε επίσης σταθερό στο 4,65%. Αυτό ήταν σύμφωνο με τις προσδοκίες της πλειοψηφίας των αναλυτών, σύμφωνα με το Reuters.

Σε επίπεδο τίτλων, στο Χονγκ Κονγκ, οι μετοχές της China Vanke υποχώρησαν κατά 2,38%, ενώ η Country Garden υποχώρησε κατά 0,76% και η Sunac έχασε 0,86%.

Στα μάκρο της ημέρας, αύξηση σημείωσαν οι τιμές των νέων κατοικιών στην Κίνα τον Σεπτέμβριο για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο του 2020, σύμφωνα με το Reuters. Ο Leland Miller της China Beige Book δήλωσε ότι η Κίνα χρειάζεται νέους παράγοντες ανάπτυξης καθώς ο τομέας των ακινήτων της επιβραδύνεται.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]