Με κέρδη έκλεισαν οι αγορές της Ασίας, με τον τεχνολογικό κλάδο να δίνει σημαντική ώθηση, ακολουθώντας την πορεία του τεχνολογικού κλάδου της Wall Street.

Ειδικότερα, στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai composite αυξήθηκε κατά 0,7%, ενώ ο Shenzhen component αυξήθηκε κατά 0,926%. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 1,18%. Ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία κέρδισε 0,67% ενώ ο δείκτης Topix σημείωσε άνοδο 0,39%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας ενισχύθηκε κατά 0,66%.

Οι μετοχές στην Αυστραλία έκλεισαν επίσης υψηλότερα, με τον S & P/ASX 200 να αυξάνεται κατά 0,18%. Τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστραλίας τον Οκτώβριο έδειξαν ότι αναμένει η οικονομία της Αυστραλίας «να επιστρέψει στην ανάπτυξη το τελευταίο τρίμηνο του έτους».

Ισχυρή τεχνολογική άνοδος

Ο κλάδος της τεχνολογίας στις ασιατικές αγορές ξεχώρισε, με τον δείκτη Hang Seng Tech στο Χονγκ Κονγκ να ενισχύεται κατά 2,25%. Οι μετοχές της Alibaba και της Meituan που είναι εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ σημείωσαν άνοδο 1,29% και 2,07% αντίστοιχα.

Ο ιαπωνικός όμιλος Softbank Group ενισχύθηκε κατά 3,01%, ενώ οι μετοχές της νοτιοκορεάτικης κατασκευάστριας τσιπ SK Hynix σημείωσαν άνοδο 0,62%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές