Με σημαντική ώθηση από τη μετοχή της Εθνικής, αλλά και τις νέες θετικές εκτιμήσεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, το ελληνικό χρηματιστήριο δημιουργεί περιθώρια πάνω από τις 900 μονάδες, καταγράφοντας σημαντικά κέρδη. Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,90% στις 907,03 μονάδες, με τον τζίρο μάλιστα να είναι ιδιαιτέρως αυξημένο.

Η αύξηση του τζίρου έχει ικανοποιήσει τους εγχώριους αναλυτές που βλέπουν μετά από αρκετές ημέρες τις συναλλαγές να είναι σχεδόν διπλάσιες του μέσου όρου της τελευταίας εβδομάδας τουλάχιστον. Η διάσπαση των 895 μονάδων στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης άλλωστε έδειξε να απελευθερώνει τις αγοραστικές δυνάμεις, που αν και υπήρχαν έμεναν στα μετόπισθεν.

Σε αυτό βοήθησε για ακόμη μία φορά η Citigroup, η οποία στη νέα μηνιαία έκθεση της για την παγκόσμια οικονομία εκτιμά πως η ανάπτυξη στην Ελλάδα το 2021 θα κυμανθεί στην περιοχή του 9% (8,8% η επίσημη αναφορά) με την αύξηση του ΑΕΠ του 2022 να υπολογίζεται στην περιοχή του του 4,5% (4,6% η επίσημη αναφορά). Η ελληνική οικονομία εισέρχεται σε έναν πολυετή ανοδικό κύκλο ισχυρής ανάπτυξης, την ώρα που το ελληνικό Σχέδιο Ανάκαμψης δεσμεύει το μεγαλύτερο ποσό πόρων ως ποσοστό του ΑΕΠ στην Ευρωζώνη που φθάνει στο 16% του ΑΕΠ για τα επόμενα 6 χρόνια (εκ των οποίων σχεδόν το 10% αφορά επιχορηγήσεις).

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, η Εθνική ξεχωρίζει με το +2,98% που καταγράφει, ενώ ισχυρή είναι η ώθηση που δίνουν και οι Πειραιώς, ΔΕΗ, Alpha Bank, Coca Cola, Λάμδα. Θετική η συμβολή επίσης των Eurobank, ΟΠΑΠ, Βιοχάλκο, Μυτιληναίου, Motor Oil και Ελληνικών Πετρελαίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders

Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες