Τη βεντάλια των επενδύσεων του ανοίγει περαιτέρω το πολυσχιδές αμερικανικό fund της Blackstone προχωρώντας στην εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου στην ανερχόμενη εταιρεία γυναικείων εσωρούχων-κορσέδων (shapeware) Spanx Inc.

To ακριβές ποσοστό της συμφωνίας δεν έγινε γνωστό, ωστόσο επιβεβαιώθηκε πως πρόκειται για πλειοψηφικό μερίδιο αξίας 1,2 δισ. δολαρίων. Επίσης διευκρινίστηκε πως η δημιουργός της εταιρείας, Σάρα Μπλέικλι, θα διατηρήσει «σημαντικό ποσοστό» στην επιχείρηση και θα παραμείνει στο τιμόνι της ως εκτελεστική πρόεδρος, μαζί με το μεγαλύτερο μέρος της διοικητικής της ομάδας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η συμφωνία και τα κονδύλια που θα διασφαλίσει η εταιρεία θα διευκολύνει την επιτάχυνση της digital μετάβασης της ενισχύοντας την παρουσία της στο ηλεκτρονικό εμπόριο αλλά και επεκτείνοντας περαιτέρω την παρουσία της διεθνώς.

Επίσης, στους στόχους παραμένει η σταδιακή δημιουργία ενός αποκλειστικά γυναικείου συμβουλίου που θα αντανακλά την ενδυνάμωση του ρόλου των γυναικών στα ανώτατα κλιμάκια των επιχειρήσεων.

Η Spanx δημιουργήθηκε από την Μπλέικλι πριν 21 χρόνια με ένα μικρό «κομπόδεμα» μόλις της τάξεως των 5.000 δολαρίων που μάζεψε δουλεύοντας ως πλασιέ, αλλά με υψηλές φιλοδοξίες που στην πορεία απέδωσαν καρπούς. Ειδικά δε, αφότου τα εσώρουχα-κορσέδες της εταιρείας άρχισαν να γίνονται γνωστά και δημοφιλή μεταξύ των celebrities, όπως η Κιμ Καρντάσιαν. Δεν είναι τυχαίο πως η Μπλέικλι –μητέρα, σήμερα, τεσσάρων παιδιών- κατάφερε ήδη από το 2012 να μπει στην επίλεκτη λίστα «Time 100», του περιοδικού Time, με τους 100 ανθρώπους με μεγαλύτερη επιρροή σε όλο τον κόσμο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή