Ο Ίλον Μασκ, που ήδη είναι ο  πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου, θα γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος και όχι λόγω της κυριαρχίας των ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla, αλλά εξαιτίας της SρaceX, όπως αναφέρει αναλυτής της Morgan Stanley.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η εταιρεία εξερεύνησης του Διαστήματος «ασκεί προκλήσεις σε κάθε προηγούμενη ιδέα για το τι ήταν δυνατό, όσον αφορά τους πυραύλους και τις υποδομές υποστήριξης», σημείωσε ο Άνταμ Τζόνας της Morgan Stanley, σε σημείωμά του με τίτλο: «SρaceX Escape Velocity… Who can catch them?».

Με βάση τον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, η SpaceX αποτελεί σήμερα λιγότερο από το 17% της καθαρής περιουσίας του Μασκ ύψους 241,4 δισ. δολαρίων. Kι αυτό αφότου η εταιρεία αποτιμήθηκε σε 100 δισ. δολάρια νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Ο Τζόνας, ο οποίος έχει αποτιμήσει 200 ​​δισεκατομμύρια δολάρια τη SpaceX, έγραψε ότι τη θεωρεί ως πολλές εταιρείες σε μία, που περιλαμβάνουν διαστημικές υποδομές, παρατήρηση της Γης, εξερεύνηση στο βάθος του διαστήματος και άλλες δραστηριότητες. Η επιχείρηση δορυφορικών επικοινωνιών Starlink έχει τη μεγαλύτερη βαρύτητα στην εκτίμηση της αποτίμησής του.

Η πρόβλεψη ότι ο Μασκ θα είναι ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος στον κόσμο είχε γίνει και στο παρελθόν – αλλά σε μεγάλο βαθμό λόγω της προβλεπόμενης απόδοσης του μεριδίου της Tesla. Η συναρπαστική πορεία της Tesla που ξεκίνησε πέρυσι οδήγησε την καθαρή αξία της περιουσίας του Μασκ στα ύψη και το κύμα ανόδου δεν έχει υποχωρήσει. Μόνο τη Δευτέρα, η καθαρή περιουσία του ιδρυτή της αυξήθηκε κατά 6,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News