Σε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά του Pinterest βρίσκεται η PayPal Holdings Inc. σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Η γνωστή εταιρεία ηλεκτρονικών πληρωμών φαίνεται πως προσέγγισε την πλατφόρμα συζητώντας μια τιμή της τάξεως των 70 δολαρίων ανά μετοχή, που μεταφράζεται σε premium ύψους 26% σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο της μετοχής της Pinterest στα 55,58 δολάρια. Αν και ήδη οι πληροφορίες αυτές οδήγησαν την μετοχή σε μίνι ράλι, ύψους 19% έως και στα 66 δολάρια.

Με ένα deal στα 70 δολάρια ανά μετοχή, η αξία της Pinterest, ένα κοινωνικό μέσο αναζήτησης εικόνων, βίντεο και GIFs, αποτιμάται περίπου στα 39 δισ. δολάρια.

Η έκρηξη του ηλεκτρονικού εμπορίου βοήθησε σημαντικά την PayPal, η οποία ενίσχυσε την παρουσία και τα κέρδη της. Δεν είναι τυχαίο πως η μετοχή της έχει υπερδιπλασιαστεί από τις αρχές του έτους με αποτέλεσμα η αξία της εταιρείας να πλησιάζει τα 320 δισ. δολάρια. Τα γεμάτα… ταμεία της οδήγησαν και στην απόφαση να προχωρήσει σε νέες επεκτατικές κινήσεις, όπως η προσέγγιση της Pinterest.

Πάντως, η PayPal έχει… βγει για ψώνια ήδη πριν την έναρξη της πανδημίας με την εξαγορά της εμπορικής πλατφόρμας iZettle το 2018, ενώ ένα χρόνο μετά εξαγόρασε το app σύγκρισης τιμών της Honey Science Corp. έναντι 4 δισ. δολαρίων. Επίσης μόλις το περασμένο μήνα συμφώνησε να απορροφήσει την ιαπωνική startup Paidy Inc, έναντι 300 δισ. γιεν (περίπου 2,6 δισ. δολάρια).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
American Express: Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο Τζ. Ρόμπινσον
Διεθνή |

Πέθανε ο Τζ. Ρόμπινσον: Ο άνθρωπος που έκανε «σούπερ μάρκετ» την American Express

Η ιστορία του ανθρώπου που μεταμόρφωσε την πιστωτική κάρτα σε ένα σούπερ μάρκετ χρηματοοικονομικών υπηρεσιών - Εγκατέλειψε την εταιρεία το 1993 μετά από σύγκρουση με διευθυντικά στελέχη