Το ποσοστό πληρότητας στις εγκαταστάσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου στην Ευρώπη μειώθηκε κατά 20,5% τους πρώτους εννέα μήνες του τρέχοντος έτους σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Gas Infrastructure Europe.

Τα στοιχεία αυτά εντείνουν τις ανησυχίες για περαιτέρω αυξήσεις στις τιμές.

Η πληρότητα ήταν στο 95%, συνολικά περίπου 108 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα στις 30 Σεπτεμβρίου πέρυσι, αλλά μειώθηκε κατά 23 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα στα 85 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ή 74,6% φέτος, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Επί του παρόντος, η χώρα με τα μεγαλύτερα αποθέματα είναι η Ιταλία με 17,6 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα και ακολουθεί η Γερμανία με 16,5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα και η Γαλλία με 12,4 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Οι χώρες με τα χαμηλότερα ποσοστά πληρότητας είναι οι Κάτω Χώρες με 14,8%, η Αυστρία με 56,8%και η Πορτογαλία με 59,2%.

Αυτά τα ποσοστά αντιπροσωπεύουν μια δραματική μείωση από αυτά που καταγράφηκαν στις 30 Σεπτεμβρίου πέρυσι όταν το ποσοστό των Κάτω Χωρών ήταν 90,93%, της Αυστρίας ήταν 90% ενώ το ποσοστό της Πορτογαλίας ήταν 98,7%.

Οι ειδικοί προβλέπουν ότι οι ευρωπαϊκές χώρες θα αντιμετωπίσουν μεγαλύτερα προβλήματα εάν ο χειμώνας φέτος είναι πιο κρύος από το αναμενόμενο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια