Το ποσοστό πληρότητας στις εγκαταστάσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου στην Ευρώπη μειώθηκε κατά 20,5% τους πρώτους εννέα μήνες του τρέχοντος έτους σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Gas Infrastructure Europe.

Τα στοιχεία αυτά εντείνουν τις ανησυχίες για περαιτέρω αυξήσεις στις τιμές.

Η πληρότητα ήταν στο 95%, συνολικά περίπου 108 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα στις 30 Σεπτεμβρίου πέρυσι, αλλά μειώθηκε κατά 23 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα στα 85 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ή 74,6% φέτος, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Επί του παρόντος, η χώρα με τα μεγαλύτερα αποθέματα είναι η Ιταλία με 17,6 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα και ακολουθεί η Γερμανία με 16,5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα και η Γαλλία με 12,4 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Οι χώρες με τα χαμηλότερα ποσοστά πληρότητας είναι οι Κάτω Χώρες με 14,8%, η Αυστρία με 56,8%και η Πορτογαλία με 59,2%.

Αυτά τα ποσοστά αντιπροσωπεύουν μια δραματική μείωση από αυτά που καταγράφηκαν στις 30 Σεπτεμβρίου πέρυσι όταν το ποσοστό των Κάτω Χωρών ήταν 90,93%, της Αυστρίας ήταν 90% ενώ το ποσοστό της Πορτογαλίας ήταν 98,7%.

Οι ειδικοί προβλέπουν ότι οι ευρωπαϊκές χώρες θα αντιμετωπίσουν μεγαλύτερα προβλήματα εάν ο χειμώνας φέτος είναι πιο κρύος από το αναμενόμενο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια
Κομισιόν – Η Ελλάδα καταπολεμά την κλιματική κρίση επιδοτώντας τα ορυκτά καύσιμα….
Green |

Κομισιόν: Η Ελλάδα καταπολεμά την κλιματική κρίση επιδοτώντας τα ορυκτά καύσιμα….

Στα 14 δισ. ευρώ για το 2015-2020 οι επιδοτήσεις της Ελλάδας στα ορυκτά καύσιμα - Πρώτη η χώρα μας στην Ε.Ε. επιχορηγώντας με το 1% του ΑΕΠ - Μόλις στο 1,8 δισ. ευρώ οι ενισχύσεις στα αιολικά πάρκα

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την απολιγνιτοποίηση – Τι περιλαμβάνει
Green |

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την απολιγνιτοποίηση – Τι περιλαμβάνει

Οι ρυθμίσεις που εισάγονται αφορούν την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τους Δήμους Μεγαλόπολης, Τρίπολης, Γορτυνίας και Οιχαλίας Μεσσηνίας που εξαρτώνται από την εξόρυξη και χρήση λιγνίτη καθώς και τις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης που εξαρτώνται από την χρήση πετρελαίου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας

Φθηνότερο φυσικό αέριο από τη Gazprom ζητά ο Κώστας Σκρέκας
Ενέργεια |

Φθηνότερο φυσικό αέριο από τη Gazprom ζητά ο Κώστας Σκρέκας

Στην Αγ. Πετρούπολη από σήμερα ο υπουργός ΠΕΝ. Οι δύσκολες διαπραγματεύσεις Gazprom – ΔΕΠΑ Εμπορίας για τις ποσότητες του 2022. Η συνάντηση Πούτιν – Μητσοτάκη στις 8 Δεκεμβρίου. Τα ρωσικά projects που δεν έγιναν ποτέ…

Ώρα αποφάσεων σε Βερολίνο και Ουάσιγκτον για τον Nord Stream 2
Διεθνή |

Η τελευταία απότομη «στροφή» για τον Nord Stream 2

Η νέα γερμανική κυβέρνηση θα κληθεί άμεσα να αναλάβει την πολιτική ευθύνη της λειτουργίας ή μη του αγωγού, η κατασκευή του οποίου έχει πρακτικά ολοκληρωθεί. Οι ισορροπίες στο Βερολίνο και ο ρόλος της Ουάσιγκτον.

Σκρέκας – «Η αντιμετώπιση της διεθνούς ενεργειακής κρίσης απαιτεί ισχυρή ευρωπαϊκή βούληση»
Ενέργεια |

Παρέμβαση Ελλάδας, Γαλλίας, Ισπανίας, Ιταλίας και Ρουμανίας για την αγορά ενέργειας

Η πρόταση προβλέπει αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, προκειμένου η τιμή που πληρώνουν οι καταναλωτές να αντανακλά το μέσο κόστος του ενεργειακού μείγματος και το μέσο κόστος παραγωγής.